TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Terenska nastava u Istri

Iz učionice

Ove rane jeseni naše polaznice programa dizajna interijera u Rijeci Vlasta Jadrić, Dea Štimac Čokljat, Martina Vodopija, Iris Rozner Jugo, Klarita Radoš Matijašić, Ana Klaričić, Tihana Lugarov, Jana Šuša, Lara Komadina, Anna Novak, Nika Krstevski, Anai Jelovac, Josipa Leko Šimić, Dajana Baković i Tamara Hadžić put je naveo u Istru. U sklopu terenske nastave posjetile su tvrtku Internova u Pazinu i Studio za dizajn interijera Casa In i showroom Kave Home u Poreču. Radi se o vrhunskim tvrtkama koje zauzimaju važno mjesto na tržištu opremanja interijera u Hrvatskoj.

Internova je obiteljska tvrtka koja je počela s djelovanjem 1991. godine kao mala tvrtka za trgovinu namještajem. Vrlo brzo su pokrenuli vlastitu proizvodnju namještaja po mjeri u želji da pruže što kvalitetnije i bolje usluge svojim klijentima. S godinama su izrasli u relevantnog proizvođača i partnera za opremanje interijera brojnih hotela, poslovnih prostora, kao i privatnih stanova.

Polaznice je srdačno dočekao Matej Carić, jedan od vlasnika i voditelj projekata, i za početak održao izuzetno korisnu i dobru prezentaciju putem koje je predstavio poslovanje tvrtke. Nakon toga je proveo polaznice kroz proizvodni pogon i objasnio kompletni postupak proizvodnje namještaja, od projektiranja do same proizvodnje, provjere kvalitete i finaliziranja proizvoda. Gospodin Carić je svoj posao odradio na izuzetno profesionalnoj razini, a cijela atmosfera bila je opuštena. Naše su polaznice imale priliku postavljati pitanja vezana uz tematiku proizvodnje namještaja po mjeri, a veliki benefit je bilo vidjeti uživo materijale i tehnologije, te vidjeti profesionalce dizajniranja namještaja na djelu.

Slijedio je odlazak u Poreč i posjeta trgovini i izložbenom prostoru Casa In / Kave Home u vlasništvu gospodina Ivana Matejčića. Uz ponudu vrhunskih brendova kuhinja i namještaja, trgovina je smjestila poznati španjolski brend dizajnerskog namještaja i opreme za interijere Kave Home. Gospodin Matejčić našim je polaznicima predstavio prodajni program i upoznao ih s novim tehnologijama brendova u trgovini. Sa sigurnošću se može reći da je grad Poreč bogatiji za jedno fantastično mjesto na kojem svi ljubitelji dizajna interijera mogu pronaći zanimljive i visokokvalitetne komade za opremanje interijera, kao i vrhunski namještaj za različite namjene.

Terenska nastava bila je izuzetno uspješna i zanimljiva. U Pazinu su polaznice ostvarile dragocjeni kontakt s vrhunskom tvrtkom i naučile mnogo o procesu izrade namještaja po mjeri na kvalitetan i suvremen način. U Poreču su vidjele atraktivan prodajni program vrhunskih brendova, dobile nove inspiracije i otvorile mogućnost još jednog mjesta za buduće suradnje.