TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

MODA

Kao ustanova za obrazovanje odraslih, škola Callegari već trideset godina održava programe u području mode koji odgovaraju na aktualne zahtjeve hrvatskog tržišta rada i modne industrije. U tom smislu, obrazovanje je fokusirano na dva smjera. Smjer za modni stilizam namijenjen je kreativnim i likovno nadarenim osobama koje žele dizajnirati vlastite kreacije i modne kolekcije. Smjer za modnu konstrukciju namijenjen je osobama koje žele naučiti krojiti i konstruirati odjevne predmete prema vlastitim ili tuđim zamislima.

Obrazovanje u našoj školi prilagođeno je stvarnim potrebama u hrvatskoj modnoj industriji, a kurikulum je pomno osmišljen kako bi pružio maksimalnu teorijska i praktična znanja, uz fokus na razvijanje svih potrebnih vještina za kasniji uspješan rad. Obrazovanje iz stilizma stavlja naglasak na vježbanje stilističkog crteža, a iz modelizma pak stavlja naglasak na učenje konstrukcije odjevnih predmeta.

Velika vrijednost škole Callegari je što polaznici imaju priliku sudjelovati na modnim revijama i drugim modnim događanjima, što predstavlja jedinstvenu i dragocjenu priliku već za vrijeme školovanja biti u situaciji profesionalca koji predstavlja svoj rad pred publikom. Kroz svoje djelovanje, škola Callegari sudjelovala je sa svojim polaznicima na svim većim modnim događanjima u Hrvatskoj, kao što su Zagreb Fashion Destination, Montura Split Fashion Destination, Riječke stepenice, Zadar Fashion Nights, Europe Future Fashion i tako dalje.