TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

SKETCHUP napredni

3 mjeseca

Male grupe

potvrda o završenom tečaju

Za sve osobe koje su savladale osnove modeliranja u programu SketchUp (za više informacija o programu, vidi SketchUp OSNOVNI), škola Callegari je osigurala nastavak rada u ovom popularnom alatu kako bi se kompetencije i vještine podigle na višu razinu. Ovo je potrebno i poželjno obrazovanje za sve osobe koje žele dublje proniknuti u 3D modeliranje i različite primjene ovog moćnog programa. Napredno korištenje programa podrazumijeva izradu realističnih i estetski dojmljivih modela i scena uz upotrebu dodataka (plugin).

U uvodnom dijelu ponavlja se osnovno korištenje programa, jer je to temelj za nove vještine. Prva cjelina naprednog korištenja programa odnosi se na instaliranje i korištenje plugina. Svaki plugin ili dodatak služi za poboljšanu osnovnu funkciju programa SketchUp, pa je tako prvi plugin kojeg se upoznaje onaj pomoću kojeg se lakše i kvalitetnije modelira. Nadalje, uz pomoć plugina se modeli i scene obogaćuju detaljnim i vizualno kvalitetnim teksturama i na taj način se znatno povećavaju dojmljivost i realističnost ili uvjerljivost prikaza. Zatim se radi cjelina izrade scena i importiranje 3D modela u scene, i naposljetku cjelina pripreme dokumentacije za projekte. Kroz napredno korištenje programa SketchUp polaznici se praktično upoznaju s prednostima i nedostacima programa, što im omogućava optimalno korištenje i kombiniranje s drugim alatima.

Način rada je najvećim dijelom praktični rad, a naši vrsni predavači svaku novu cjelinu objašnjavaju na konkretnim primjerima i odgovaraju na pitanja polaznika kako bi ih što bolje pripremili za samostalno korištenje programa. Nakon završenog obrazovanja polaznici su u stanju pripremati dojmljive fotorealistične prikaze.