TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

1. STUPANJ – TEČAJ KOREKTIVNOG ŠMINKANJA

3 mjeseca

Male grupe

Potvrda o završenom tečaju

Tečaj korektivnog šminkanja namijenjen je osobama koje se žele baviti uljepšavanjem žena u salonima ljepote, kozmetičkim i frizerskim salonima za svečane prilike i razna događanja. Uz učenje pravilnog nanošenja podloge, polaznice uče šminkati dnevni, poslovni i večernji izgled, svečani izgled i šminkanje za potrebe vjenčanja, kao i šminkanje zrele kože.


Obrazovanje iz korektivnog šminkanja važna je prva stepenica na putu postati vizažist. Svako šminkanje započinje nanošenjem dobre podloge. Kako se ljudi jako razlikuju po boji tena i tipu kože, profesionalni vizažist mora znati vidjeti i prepoznati značajke kože, ali i biti spreman nadvladati i sakriti sve nesavršenosti i tako pripremiti lice za nanošenje šminke.


Nakon što su naučili pripremiti lice i dekolte za šminkanje, polaznici uče šminkanje za različite prigode i svrhe. Šminkanje je kreativni posao, ipak, postoje smjernice koje govore o tome kakva je šminka prigodna za određenu svrhu. Za postizanje maksimalnog estetskog učinka sa šminkom, potrebno je znati razlikovati stilove šminkanja i intenzitete vidljivosti šminke. Isto tako, dob modela zahtijeva znanje o tome koja je šminka odgovarajuća.


Nakon završenog tečaja korektivne šminke, drugim riječima prvog stupnja obrazovanja u programu vizažist, polaznici znaju pravilno nanijeti podlogu i našminkati modele za različite svrhe. To znači da mogu šminkati u salonima ljepote, u kozmetičkim i frizerskim salonima kao dio tima koji uljepšava klijentice. Za one koji žele više, slijedi drugi stupanj koji se odnosi na šminkanje za snimanja i fotografiranja, televiziju i film.