TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

SKETCHUP osnovni

3 mjeseca

MALE GRUPE

potvrda o završenom tečaju

Škola Callegari nudi savladavanje osnovnih vještina korištenja programa SketchUp. Obrazovanje ne zahtijeva predznanje, a namijenjeno je svim osobama kojima je potrebno 3D modeliranje ili izrada prostornih scena za potrebe posla ili samopromociju. Program SketchUp najrašireniji je i jedan od najpopularnijih alata za 3D modeliranje zbog svoje jednostavnosti korištenja i širokog spektra mogućnosti. Osim intuitivnog sučelja, prednost je i mogućnost brze izrade kako jednostavnih geometrijskih oblika, tako i kompleksnih prostornih struktura. Nadalje, postoji veliki broj gotovih 3D modela koji olakšavaju i ubrzavaju izradu finalnih prikaza.

U uvodnom dijelu polaznici se upoznaju s izgledom i svrhom programa, sučeljem i funkcijama. Rad u programu započinje crtanjem, nakon čega slijedi 3D modeliranje jednostavnih oblika. Kada su polaznici savladali osnovne funkcije, uče ubacivati gotove 3D modele u program, manipulirati ih i modificirati, a zatim uče dodavati materijale i teksture. U konačnici, polaznici mogu izrađivati prostorne scene uvjerljivog izgleda.

Obrazovanje se provodi na računalima škole, koja su posebno prilagođena za radu u ovoj vrsti programa. Uz teorijsku podršku, nastava je najvećim dijelom praktična kako bi polaznici što bolje uvježbali naučeno gradivo. Osim što se upoznaju s funkcijama programa i uče kako ih učinkovito i pravilno koristiti, polaznici razvijaju prostorno razmišljanje, a svoju kreativnost mogu konkretizirati kroz izradu dojmljivih digitalnih prikaza.