TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

2. STUPANJ – MAKE-UP ZA FOTOGRAFIJU, TV I FILM

3 mjeseca

Male grupe

Potvrda o završenom tečaju

Nakon završenog obrazovanja iz tehnika korektivne šminke, polaznici prelaze na složenije postupke i tehnike šminkanja. Sljedeća razina je upoznavanje i savladavanje tehnika šminkanja kakve se koriste za potrebe snimanja reklama ili drugih sadržaja i fotografiranja za modne i druge časopise. Nadalje, uče se tehnike šminkanja za televizijske emisije i nastupe, kao i tehnike filmske šminke. Svaku cjelinu prati teorijsko predavanje koje ističe posebne značajke svake namjene, kao i pregršt savjeta na što sve treba obratiti pažnju.


Kako se radi o namjenama koje će biti ovjekovječene fotografskim aparatom ili kamerom, ili pak o nastupima pred publikom, šminka mora biti besprijekorno osmišljena i izvedena. Polaznici na dobroj podlozi grade izgled odgovarajućom šminkom. Uče kako našminkati osobe koje sudjeluju na snimanjima profesionalnih fotografa ili pred kamerama, a važni dio ovog procesa je kvalitetna i uspješna komunikacija sa svim sudionicima kako bi se dobio maksimalno dobar rezultat. Polaznici sada imaju zadatak pokazati vještije prikrivanje nedostataka i odvažnije korištenje intenziteta i kombinacija boja, kao i prepoznavanje i razumijevanje konteksta određenog zadatka.


U cjelini filmska šminka, polaznici uče kako sa šminkom postići široki opseg različitih izgleda glumaca. Potrebe na filmskim setovima su vrlo raznolike, pa polaznici savladavaju šminkanje kojim se postiže mnogo starija dob od stvarne, specijalne efekte pomoću kojih se rade uvjerljive modrice, ogrebotine i rane, ali i kamuflažnu šminku pomoću koje se modele transformira u potpuno drugi lik. Šminkanje na filmskim setovima je vrlo izazovni zadatak i zahtijeva veliko umijeće.


Po završetku obrazovanja, polaznici su u stanju vješto koristiti šminku za vrlo različite namjene i razumiju koliko su velike razlike u stilovima i načinima šminkanja. Isto tako, naučili su koliko je velika i važna uloga umjetne i prirodne rasvjete za odabir šminke i pristup šminkanju. Nakon uspješnog završetka, polaznici mogu raditi različite poslove u području vizažizma.