TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

VIZAŽIST

12 mjeseci

Male grupe

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Obrazovanje za vizažista usklađeno je s današnjim potrebama koje su sve veće, stoga je opsežno i uključuje različite tehnike šminkanja za različite namjene. Kroz program se napreduje postepeno, od jednostavnijih tehnika prema složenijima, a nastava je najvećim dijelom praktična, pa polaznici imaju priliku stalno provjeravati vlastito napredovanje. U opuštenoj, ali radnoj atmosferi u našoj vizažističkoj učionici, polaznici imaju mogućnost prodiskutirati svaku nedoumicu s predavačima, koji su svi odreda uspješni profesionalci s uzlaznim karijerama. Uz tehnike šminkanja, radi se i na aktivnostima vlastite promocije, pa tako polaznici dio vremena provode s profesionalnim fotografima i uče kako napraviti kvalitetnu fotografiju ili video vlastitog rada i kako se atraktivno predstavljati na društvenim mrežama ili internetskim stranicama.

Kreće se s temeljnim znanjima, a to je savladavanje tehnika korektivnog šminkanja koje služi kao priprema za sve daljnje intervencije. Ovo je veliko područje jer zahtijeva usvajanje znanja i razvijanje vještina koje se odnose na pravilan odabir podloga prema boji tena i tipu kože, kao i na pravilno nanošenje na lice i dekolte. Važne su boje i nijanse, kao i teksture i finalni izgled podloge. Slijedi dekorativna šminka koja služi za različite namjene, od privatnih potreba za razna događanja do vjenčanja i drugih prilika za koje se osobe žele lijepo našminkati. Šminkanje je uvijek potrebno za modne revije, snimanja reklama i fotografiranja modela, kao i za potrebe televizije i filma. Tehnike šminkanja za navedene svrhe nadogradnja je na dekorativnu šminku jer treba biti odvažnije i promišljenije. Filmski pak setovi zahtijevaju veliki raspon vještina, jer su potrebe od diskretne šminke do specijalnih efekata koji transformiraju glumce u različita stanja. Naposljetku, kazališna šminka spada u složene tehnike šminkanja jer zna biti bogata i intenzivna, a uz nju se uče i specijalni efekti i oslikavanje lica i tijela kao tehnike za transformaciju u druge likove.

U nastavi se koristi profesionalna šminka visokokvalitetnih brandova. Tijekom školovanja polaznici imaju priliku u organizaciji škole šminkati na različitim događanjima i tako stječu jedinstveno i dragocjeno iskustvo upoznavanja okolnosti kakve ih očekuju u budućem poslu.