TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

2 mjeseca

Male grupe

potvrda o završenom tečaju

Kod pripreme projekata dizajna interijera, jako je važno jasno komunicirati s klijentom ili investitorom. Kako bi se izbjegle nedoumice i nesporazumi, kreativne ideje i zamisli najbolje je izraziti putem realističnih vizualizacija i animacija jer se na taj način može detaljno predočiti budući prostor. Program koji izvrsno obavlja posao vizualizacija, 3D renderiranja i animacija je Lumion. Projekti koji sadrže vizualizacije, 3D rendere i animacije dodatno su zanimljivi i privlačni klijentima.

Nakon uvoda u sam program, sučelje i osnovne funkcije, polaznici se uče postavljati osnovne elemente scene. Lumion ima sučelje koje je jasno i jednostavno za korištenje, stoga polaznici mogu vrlo brzo naučiti osnove za izradu scena. Kada su u scenu ubačeni svi elementi, slijedi primjena materijala i tekstura, što oživljava prikaz. Atraktivnost programa Lumion je mogućnost lake integracije elemenata poput ljudi, životinja, biljaka, vozila i drugih objekata u scenu, čime se u sceni pojačava osjećaj stvarnosti. Tako projekti nisu samo prikazani kao uređeni prostori, nego su uklopljeni u okoliš, pa je klijentu lakše predočiti kako će oni u konačnici izgledati.

Postupci 3D renderiranja, vizualizacije i animacije prostornih prikaza dojmljivi su dodatak u projektima uređenja prostora. S jedne strane, projekti su zornije predstavljeni, a s druge strane, klijenti imaju konkretnu vizualnu informaciju o budućem izgledu prostora i okruženja. Dobra kompatibilnost Lumiona s drugim CAD programima, čini ga impresivnim alatom u pripremi projekata uređenja prostora.