TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Stilist – modni kreator

8 mjeseci

Male grupe

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Obrazovanje za stilista – modnog kreatora podrazumijeva predznanje stečeno na našem programu Modni stilist odjeće s marketingom. Svrha ovog obrazovanja je pripremiti polaznike za rad na modnim revijama, unutar cijele modne mašinerije kao odgovorni suradnici koji vješto komuniciraju i kreativno grade cjelokupni vizualni izraz kolekcije. Podrazumijeva se da polaznici razumiju ulogu crteža u procesu oblikovanja i posjeduju vještine njegove izrade, posjeduju znanje o tekstilnim materijalima, specifičnostima odijevanja kroz određena povijesna razdoblja i konstruiranju odjevnog predmeta.

Sada polaznici razvijaju svoje vještine crtanja na kompleksnijim modnim kolekcijama koje uključuju modne dodatke, a osmišljava se i stil kose kako bi se cijela slika upotpunila i uskladila. Ovo znači da su uključeni i drugi sudionici modnih revija, poput stilista kose, vizažista, fotografa, modnog dizajnera ili krojača. Uz to, polaznici uče oblikovati mood board, izrađivati tehničke i nabavne tablice, te tablice boja, potrebne za izradu kompletne kolekcije i njezin plasman na tržištu. Nadalje, uče što je modna ilustracija i kako je napraviti, upućuju se u proces marketinške promocije u modnim časopisima, a upoznaju se i sa svim segmentima izvođenja modne fotografije. Na ovoj razini polaznici ulaze i u svijet digitalnog modnog crteža, jer uče crtanje kreacija u digitalnim alatima.

Nakon uspješno završenog programa, naši stilisti – modni kreatori mogu dizajnirati vlastite modne kolekcije i izaći na tržište modne industrije s vlastitim brandom. Isto tako, razumiju uloge drugih sudionika na modnim zbivanjima i imaju razvijene komunikacijske vještina za uspješnu suradnju.