TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

JEDNODNEVNI TEČAJ ŠMINKANJA

1 dan

Male grupe

Potvrda

Jednodnevni tečaj šminkanja namijenjen je svim osobama koje žele u kratko vrijeme naučiti tehnike pravilnog odabira i nanošenja šminke u odnosu na značajke kože i namjenu. Korisnost tečaja je velika jer kroz pet školskih sati trajanja tečaja polaznici uz stručno vodstvo imaju priliku naučiti mnoge trikove, ali i dobiti odgovore na sva svoja pitanje vezana uz temu šminkanja.

Uz pomoć profesionalnog vizažiste na tečaju se usvajaju osnovne tehnike šminkanja za dnevni, poslovni i večernji izgled. Uči se odabrati i primijeniti kozmetičke proizvode primjerene specifičnom tipu kože, a polaznice uče kako uskladiti boje i tonove šminke s bojom svojeg tena. Jednako važna tema kao i šminkanje je njega kože lica i vrata. Tako se na tečaju govori i o pravilnoj njezi lica za različite tipove kože radi lakšeg snalaženja u današnjoj ogromnoj ponudi proizvoda i brandova. Na tečaju se koriste visokokvalitetni kozmetički proizvodi brendova koje koriste profesionalni vizažisti.

Polaznice uče pripremiti lice za šminkanje i nanijeti šminku za određenu svrhu, a u svakom trenutku imaju priliku postaviti pitanja koja ih zanimaju vezano uz ove postupke. Nastava je praktična, međutim, svaki je korak praćen teorijskim objašnjenjem i pregrštom korisnih informacija koje polaznicama pomažu razumjeti i lakše primijeniti nova saznanja.

Za razliku od internetskih sadržaja na ovu temu boravak u vizažističkoj učionici s drugim polaznicima i iskusnom stručnom voditeljicom omogućava kvalitetnu interakciju i veliki rezultat u kratko vrijeme. Ovo je i izvrsna prilika za isprobati vlastitu vještinu uz trenutačnu povratnu informaciju.