TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Dizajner interijera

8 mjeseci

Male grupe

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Program Dizajner interijera druga je godina obrazovanja u školi Callegari u području dizajna interijera. Nakon uspješnog završetka programa Stilist uređenja unutarnjih prostora, polaznici mogu nastaviti svoje obrazovanje u području dizajna interijera. Na drugoj godini se proširuje i produbljuje znanje o stambenim prostorima, a glavna su tema poslovni prostori. Polaznici se upoznaju sa specifičnostima uredskih prostora, prodajnih i trgovačkih jedinica, ugostiteljskih objekata, kao i drugih prostora poslovne namjene. Budući da su polaznici već naučili kako pripremiti projekt uređenja stambenog prostora, ovo se znanje nadograđuje s učenjem grafičke prezentacije projekta, izrade i izračuna troškovnika, analiziranja i vrednovanja vlastitog rada, a prezentacijske i komunikacijske vještine se dalje razvijaju.

Kako bi unaprijedili prezentaciju projekta za klijenta, polaznike se uči izrada potrebnih prikaza pomoću CAD informatičkih alata za digitalno crtanje, 3D crtanje i 3D modeliranje. Ovo je izuzetno važni dio nastave na drugoj godini jer omogućava profesionalnu prezentaciju projekta i time uvelike olakšava komunikaciju s klijentom. Isto tako, u svrhu bolje kvalitete rada, polaznici sve više prelaze na samostalno ispunjavanje projektnih zadataka uz mentorsko vodstvo i individualizirani pristup kako bi svaki pojedini polaznik dobio maksimalnu povratnu informaciju i napredovao svojim tempom.

I dalje je veliki naglasak na terenskoj nastavi, putem koje polaznici upoznaju aktualne proizvode i tehnologije, a tijekom terenske nastave imaju mogućnost postavljati pitanja i tražiti savjete za svoje projektne zadatke, čime se lagano uvode u situaciju profesionalne komunikacije za kasnije poslovne suradnje.