TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

DIZAJN INTERIJERA

Dizajner interijera kompleksno je i odgovorno zanimanje, i mnogo je više od samo estetike prostora. Jedna od ključnih vještina dizajnera interijera pronalaženje je savršenog balansa između estetike i funkcionalnost, a sve više i održivosti. Naime, koliko god da je prostor lijep, ako nije prilagođen potrebama i načinu života korisnika, gubi svoju srž i ne predstavlja uspješno rješenje. Estetika je izuzetno važna za osjećaj ugode prilikom korištenja prostora, ali prostor mora biti funkcionalan, siguran i poticajan.

U ovom poslu, svaki je projekt nova avantura, novi izazov, jer svaka nova situacija ima svoje specifičnosti i različitosti od prethodne. Stoga je dizajner interijera stručnjak koji je kreativan i ima dobra vizualne ideje, ali isto tako jako dobro prepoznaje potrebe i osobnost klijenta, te je u stanju iskoristiti najnovije tehnologije u rješavanju prostornih zahtjeva i zadovoljavanja stila stanovanja.

Svaki je prostor jedinstvena priča, a dizajner interijera je pripovjedač koji koristi vizualne elemente kako bi ispričao priču o ljudima koji će živjeti i raditi u tom prostoru. Iz svih ovih razloga, obrazovanje za dizajnera interijera je opsežno i detaljno, a škola Callegari je prepoznala ovu kompleksnost i zato je obrazovanje za dizajnera interijera podijelila u tri stupnja kako bi se obuhvatili svi aspekti profesije.

Prvi je stupanj program Stilist uređenja unutarnjih prostora koji se fokusira na pripremu cjelokupnog projekta uređenja stambenih prostora. Drugi je stupanj program Dizajner interijera koji pruža nadogradnju stečenim kompetencijama na prvom stupnju i rad u CAD digitalnim alatima, a velika tema su prostori poslovne namjene. Treći je stupanj program Samostalni dizajner interijera – specijalist koji se dalje nadovezuje s multifunkcionalnim prostorima, dizajnom rasvjete i još intenzivnijem radu u CAD digitalnim alatima, kao i s osmišljavanjem vlastitog brenda i pozicioniranjem na tržištu rada u industriji.

U školi Callegari stupnjevi su međusobno povezani i dok za prvi stupanj nije potrebno predznanje i jedini uvjet upisa je završena srednja škola bilo kojeg smjera, drugi i treći stupanj su uvjetovani uspješnim završetkom prethodnog.

Više informacija o samom obrazovanju ćete pronaći u pojedinim programima.