TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Modni stilist odjeće s marketingom

12 mjeseci

Male grupe

PROGRAM VERIFICIRALO MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Modni stilist odjeće s marketingom obrazovanje je za kreativne osobe koje žele dizajnirati modne kreacije i kolekcije, ali nemaju predznanje. Modni stilist kreira modne kolekcije i modne dodatke temeljem analize trendova i zahtjeva tržišta. Osim talenta, strasti i kreativnosti, koji su osnova ovog zanimanja, posjeduje znanja o materijalima, procesu proizvodnje odjeće (od izrade do predstavljanja putem modnih revija) te široku opću kulturu, osobito u području mode. Program ima četiri jasno definirane cjeline: Stilističko crtanje, Tehnika nastajanja modnog crteža, Tekstilni materijali i Povijest kostima.

Obrazovanje je velikim dijelom fokusirano na razvijanje vještine crtanja stilističkog crteža. Polaznici razvijaju stilistički crtež na temelju svojeg crtačkog umijeća i kreativnosti. Kako bi crtež bio uspješan, polaznici savladavaju anatomiju ljudskog tijela i crtanje ženske, muške i dječje figure. Uz to, potrebna su i neka tehnička znanja pa polaznici uče teoriju boja, vrste i svojstva tekstilnih materijala, a posebno je važna cjelina povijest kostima koja daje uvid u cijeli kontekst nastanka, značenja i opsega mode. Modni stilisti su osobe koje prate trendove i zanima ih što se u modnom svijetu događa, a posjeduju i široku opću kulturu. Stilistički crtež ne može biti uspješan ako osoba koja kreira nema znanja o konstrukciji odjevnih predmeta, jer kreacija mora biti izvediva u stvarnosti. Iz tog razloga, polaznici uče krojiti i šivati ženske odjevne predmete.

Velika vrijednost obrazovanja u školi Callegari predstavlja činjenica da polaznici imaju priliku već za vrijeme pohađanja programa sudjelovati na modnim revijama i drugim modnim događanjima sa svojim radovima i tako se predstaviti javnosti. Nakon uspješno završenog programa, naši modni stilisti odjeće s marketingom mogu samostalno dizajnirati modne kolekcije za daljnju realizaciju u odjevne predmete.