TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

Iz učionice

Polaznicima programa Stilist uređenja unutarnjih prostora pri kraju jednogodišnjeg obrazovanja organiziramo terensku nastavu, posjet specijaliziranim tvrtkama koje se usko bave nekim segmentima pri uređenju interijera. Nakon napornog učenja i predanog crtanja, praktična nastava pokazala se iznimno važnom kako bi svoja znanja i usvojene vještine polaznici mogli implementirati u vlastite buduće projekte. Ovoga smo puta, s našim polaznicima prve godine interijera u Rijeci, posjetili LightwaveStancu & Caparol.

Lightwave – profesional lighting & design tvrtka je koja se bavi profesionalnom rasvjetom i dizajnom; pružaju usluge izrade projekta rasvjete, izvedbenih projekata, svjetlotehničkih proračuna, pametnog upravljanja i izrade linijske rasvjete. Polaznici su imali priliku na licu mjesta vidjeti neke od njihovih projekata te dobiti informacije i odgovore za sve svoje nedoumice oko rasvjete u interijerima. Mogli su se uvjeriti s koliko entuzijazma, pažnje i posvećenosti djelatnici pristupaju svakom projektu, bio on veliki ili mali, te koliko je važno svakom projektu pristupiti individualno s krajnjim ciljem zadovoljnog klijenta.

Stanca je tvrtka koja se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri. Kako se sami originalno predstavljaju: „Stanca smo mi, jedan Tomislav i jedna Natalia. Praktičnost i mudrost. Organizator i kreativac.“ Ovaj sjajan dvojac izrađuje namještaj po mjeri: od kuhinja, ugradbenih ormara, regala, stolova pa sve do kupaonskog namještaja – jednom riječju sve što nalazimo u interijeru. Na prezentaciji u svom salonu pokazali su nam nove trendove vezano za materijale od kojeg se izrađuje namještaj te su na svako pitanje naših zainteresiranih polaznika imali stručan odgovor. Upozorili su i naše polaznike na neke probleme u komunikaciji s investitorima te ponudili rješenje za iste.

Tehnički savjetnik Caparol -a, g. Tihomir Vujasinović, upoznao je naše polaznike s tvrtkom Caparol te predstavio neke od segmenata njihovog poslovanja. U prostorijama naše škole napravio je doista interesantnu prezentaciju Caparolovih proizvoda: unutarnjih boja, dekorativnih tehnika, fasadnih boja i lakova, lazura koji se koriste u interijeru. Polaznici su posebno bili zaintersirani za temu izbora boja i lazura jer se gotovo svakodnevno, u svojim školskim projektima koje će vrlo brzo pretvoriti u profesionalne zadatke, sreću s pitanjima izbora boje, tehnike i zaštite. G. Tihomir im se nesebično ponudio da bude tehnička podrška u njihovom budućem poslu.

Ovo je samo kratki presjek kako su u predhodnim danima naši polaznici edukativno provodili školske sate. Zahvaljujemo se sjajnim dečkima iz tvrtke LightwaveNikoli Kunstu i Marinu Predovanu, originalnom dvojcu Nataliji i Tomislavu iz Stance te g. Tihomiru iz Caparola na dolasku iz Zagreba da bi se družio s nama.

U galeriji pogledajte dobru radnu atmosferu…