TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

„NAŠMINKANO“ LJETO SPLITSKIH VIZAŽISTA

Iz učionice

S obzirom da smo naviknuli da naši Vizažisti ljetne praznike provode radno, željno smo iščekivali događanja koja slijede. Zbog pandemije smo se pribojavali da će biti manje radno; na sreću, nije se dogodilo. S prvim toplim danima i popuštanjem mjera, naše vizažistice spremno su uzele kistove u ruke i krenule u prave make up avanture. Nizala su se tako razna događanja na kojima su sudjelovale…

U make up timu, kako se sami vrlo rado nazivaju, svoje snage udružili su bivši i sadašnji polaznici. Radno ljeto započeli su šminkanjem modne revije kreatora Igora Đuge, koja se odvijala na rođendanskoj proslavi Dentelli centra. Lica manekenki dobro su im poznata, a ovoga puta među manekenkama našle su se i klijentice dentalnog centra koje su s oduševljenjem čekale red za pravi profesionalni make up. Sretne i nasmijane prošetale su pistom.

Nakon ovog događaja uslijedio je nama bitan i drag događaj – modna revija škole Callegari koja se održala u muzeju grada Splita. Prilagođeno kreacijama kao i samom prostoru, naše vizažistice našminkale su plesačice plesnog kluba Dance crew united kako bi izgledale kao prave muzejske skulpture. Na reviji su predstavljene kreacije naših polaznika modnih programa, kao i kreacije izrađene kroz EU projekt Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena.

Za još jednu reviju i to onu naše drage predavačice Anamarije Asanović zaslužne su vizažistice škole. U hotelu Le meridien Lav pod kistom naših vizažistica  ovoga puta našla su se poznata lica, manekenka Fani Čapalija, ali i sama kreatorica Anamarija Asanović.

Sljedeća na redu bila je modna revija u Trogiru i to za jubilarni 40 rođendan poznate hrvatske kreatorice Matije Vujice. Znakovitim brojem 40 obilježen je događaj, 40 kreacija nosilo je 40 manekenki, koje su, bez obzira na broj i ograničeno vrijeme, vizažistice uspješno našminkale. Tim događajem dokazale su  da profesionalno pristupaju i najzahtjevnijim zadacima i ostavljaju sve bez daha.

Nakon modnih revija koje su se nizale jedna za drugom, na red je došlo modno snimanje za kreacije izrađene kroz Callegarijev EU projekt “Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena”. Ljepotu prave dalmatinske žene naš vizažistički tim istaknuo je svježim make up-om.

Uz modne događaje, sada već tradicionalno, vizažisti škole Callegari radno ljeto provode iza kulisa Splitskog ljeta te uz mentorstvo predavačice Dolores Žanko vješto šminkaju predstave i balete: Lombardijci, Nabucco, Suze i smij starega Splita, Ero s onoga svita samo su neke od njih….

Još jedan u nizu tradicionalan događaj na kojem naši vizažisti vrlo rado sudjeluju je izbor ljepote za Miss Supranational Dalmacije; i ovoga ljeta tu su vještim rukama šminkale natjecateljice, naglašavajući im ljepotu, potajno se nadajući da će baš “njihova” pobjediti.

Kvalitetu i rad naših vizažista prepoznala je i akademska slikarica Sunčica Kuzmanić koja je za svoj projekt – emisiju koja će se odvijati svaki tjedan angažirala naše Vizažiste. Zanimljivost emisije je da će domaće i inozemne goste slikarica intervjuirati tokom večere, a tokom deseta će im naslikati portret. Prva gošća emisije bila je slavna londonska šeširica Victoria Grant.

Mnoštvo revija, snimanja, kazališnih i modnih događanja ispunilo je još jedno radno ljeto našim vizažistima. Sada se spremno, prepuni novog iskustva i dojmova, jedni vraćaju u školske klupe, a drugi u svoje studije za uljepšavanje…

Vizažisti: Ilijana Jurčević, Ema Šošić, Helena Stanić, Duje Buljan, Julija Koludrović, Sanja Ivanišević, Antonija Vučica, Katarina Kokan
Foto: arhiva škole i polaznika