TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Izložbeni salon tvrtke CREATIVE DESIGN: inspirativne “katrige” za opremanje ugostiteljskih objekata

Iz učionice

U okviru terenske nastave iz dizajna interijera, posjetili smo i izložbeni salon tvrtke CREATIVE DESIGN koja se može pohvaliti vlastitom proizvodnjom dizajnerskih stolica i stolova, akoje nudi kao dio opremanja interijera ugostiteljske i poslovne namjene…

U ugodnom i pažljivo dizajnerski osmišljenom ambijentu njihovog izložbenog salona u Solinu, upoznali smo se s uspješnom poslovnom pričom tvrtke Creative Design. Tvrtka djeluje na tržištu od 2015. godine, zapošljava 15-tak djelatnika i visoko se pozicionirala na tržištu uređenja i opremanja hotela, apartmana i ostalih ugostiteljskih objekata. U salonu se ističe slogan poznatih dizajnera Charles-a i Ray Eames koji su 50-tih godina preobrazili ideju modernog namještaja te su i dan danas poznati po svojim kultnim stolicama.

Polazeći od važnosti detalja koji čine suštinu dizajna i dizajnerskog promišljanja, tvrtka je željela klijentima na jednom mjestu ponuditi cjelovitu uslugu uređenja i opremanja prostora koja, uz projektiranje i 3D vizualizaciju projekata interijera, nudi i odličnu ponudu dizajnerskog namještaja koji može biti fokus u prostoru i biti onaj presudni detalj u uređenju interijera. Stoga, u proizvodnom pogonu tvrtke opremljenom s najnovijim šivaćim strojevima, koji se nalazi u Dalmatinskoj zagori, nastaje veliki izbor modela stolica izrađenih od tkanina u velikom rasponu boja, uzoraka i materijala, uključujući i vodonepropusne materijale kojima se postiže funkcionalnost proizvoda, koji može zadovoljiti želje mnogih, a pored velikog izbora, suvremenog dizajna i vrhunske kvalitete, može ponuditi i personalizirane proizvode koji stvaraju dodatnu vrijednost ostvarenom projektu uređenja i opremanja interijera.

Njihov novi brend stolica ‘KA3GA’,iza kojeg stoji kreativan tim dizajnera s velikim iskustvom u dizajniranju interijera turističke namjene, krasi slogan „inspired by Dalmatia“,anjihove stolice, foteljice i barske stolice imaju zanimljive nazive poput “cukarr”, “furestto”, “gemisht”, “shempja”, “shinjorina”, itd. Tu su, primjerice, originalno dizajnirani modeli “shpigetta & umoor”stolice s upletenim konopima različitih veličina u kojoj se nalazi gumena jezgra te su nakon 20-tak minuta od močenja ponovno kompletno suhe. Izbor tkanina je zaista velik: od zanimljivih tedy tkanina za zimsko opremanje interijera; imitacija lana i prirodnih materijala da bi mogli zadovoljiti uvjete izdržljivosti, a opet izgledati prirodno te izbjeći svojstva habanja što je čest slučaj kod prirodnih materijala poput „mucica“, preko “SOL” tkanina s vodootpornim premazimakoje su vrlo otporne na sunce, blizinu mora i kišu; sve do maštovitih design tkanina na koje se može printati uzorak po želji. U ponudi su i stolovi s kompakt materijalima koji se mogu rezati po mjeri, a mogućnosti su razne: s ukrasnim rubom ili zlatnim obručem, furnirani medijapan s unutrašnjom kompakt pločom, izgled mramora, itd. U ponudi su i zanimljivi i efektni plastični paneli za zid koji svojom 3D teksturom stvaraju zanimljiv izgled i dekor u interijerima. Tu su i jako tražene, hit zidne letvice s 280 cm visine, američke proizvodnje za koje Creative Design ima ekskluzivno zastupništvo, koje se rade po narudžbi, jednostavne su za montažu, multifunkcionalne su, a prostoru mogu dati novu dimenziju i toplinu. Zanimljivo nam je bilo upoznati se i sa samim procesom izrade namještaja: od zaprimanja sirovine u skladištu, preko bušenja drvenarije i krojačko  tapetarskog dijela gdje svaki model ima svoj kroj, sve do završnog sklapanja stolica itapeciranje u odabranom materijalu.

Cilj Creative Design tvrtke je ne samo ponuditi prodaju namještaja, već kroz svoje dizajnerske usluge ponuditi klijentima kreiranje identiteta na tržištu. To uključuje sve od istraživanja želja klijenata, preko planiranja i osmišljavanja stila određenog prostora, “custom” dizajniranja i 3D modeliranja namještaja, sve do 3D vizualizacija kompletnog prostora. 

Veliko hvala cijelom Creative design timu iza kojeg stoje direktori Stipan Grubišić i Petar Kuzmanić te njihov kreativni tim Ante Rapić, Ivona Ćurak, Tonći Ercegovac i Sara Marić! Svojim maštovitim “katrigama”  i individualiziranom pristupu klijenima, nama polaznicima i budućim dizajnerima interijera, pokazali su mnogo primjera dobre dizajnerske prakse što nam daje dodatnu motivaciju i ukazuje na nova rješenja, ideje i mogućnosti u dizajnu interijera. Hvala i Callegarijevom timu na još jednom inspirativnom terenskom predavanju!