TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Učenje na daljinu u školi Callegari

Iz učionice

Od obustave redovitog obrazovnog procesa u cijeloj obrazovnoj vertikali, i škola Callegari obrazuje dalje svoje polaznike učenjem na daljinu! Posljednjih tjedana naši predavači, radeći iz svojih kućnih obrazovnih pogona, neprestano osmišljavaju nove idejne načine kako realizirati naše obrazovne ciljeve putem e-učenja! Metodički je to vrlo izazovan proces koji uz povećani angažman predavačima donosi i novi poticaj na kreativnost te nove mogućnosti za predavački angažman, rezultirajući mnogim inovativnim nastavnim materijalima i oblicima rada – od tutorijala za učenje na daljinu, preko power point prezentacijaprojektnih zadataka, do smjernica, detaljnih uputa i koraka za rješavanje zadanih zadataka.

Tako su posljednjih tjedana učenjem na daljinu naši polaznici Konstrukcije odjeće – Modelizma savladali konstrukciju suknje s naborima te modeliranje prsluka s velikim i malim sportskim ovratnikom. Kako bi našim polaznicima omogućila ovladavanje ovim specifičnim praktičnim vještinama konstrukcije i modeliranja putem učenja na daljinu, naša predavačica Danijela Malinarić osmislila je ciljane ilustrirane nastavne materijale koji polaznike „korak-po-korak“ vode u izradi odjevnih krojeva. Uz kreiranje tutorijala za daljnje nastavne cjeline, naša predavačica Danijela on-line budno prati realizaciju krojeva svakog pojedinog polaznika, neprestano im dajući povratne informacije i upute za potrebne korekcije krojeva.

Istovremeno, naši polaznici Modnog stilizma e-učenjem ovladavaju teorijom i praksom modnog marketinga pod vodstvom naše predavačice Maje Tomažić Jakumatović – modne dizajnerice, ekonomistice i poduzetnice koja ih je opskrbila različitim prezentacijama, zadacima i vježbama.

Dok čekaju mogućnost da se opet prihvate kistova i boja te opet budu u mogućnosti u učionicama realizirati različite makeup lookove, naši polaznici Vizažizma posvetili su se on-line ovladavanju u praksi neophodnih komunikacijskih vještina i osnaživanju osobnih kompetencija uz prezentacije i vježbe koje im je pripremila naša predavačica – psihologinja dr.sc. Barbara Stamenković Tadić.

I naši polaznici programa iz područja Dizajna interijera svoju redovitu nastavu uspješno su nadomjestili on-line učenjem uz pomoć prezentacija, stručnih tekstova, vježbi, projektnih zadataka, kvizova znanja, primjera troškovnika i pripremnih excel tablica za izračunavanje cijena, pripremljenih podloga u AutoCAD-u, itd. koje su im priredile naše predavačiceNevenka Kršilović, dipl. ing, arh., Andrea Radović, dipl. ing. arh.Lucija Nićeno, mag. produkt dizajna i Dunja Franjić Bubek, dizajnerica interijera. Naši polaznici Stilizma uređenja unutarnjeg prostora (1. godine), Dizajna interijera (2. godine) i Samostalnog dizajnera interijera – Specijalista (3. godine) te Modeliranja u Sketchup-u putem e-učenja, između ostalog, izradili su izometrijski prikaz rješenja garsonijere i kuhinje srednje veličine, napravili su moodboard spavaće sobe, poznati tlocrt apartmana prenamijenili su u uredski prostor crtanjem podnih obloga i namještaja, kupaonicu pretvorili u čajnu kuhinju i arhivu, izradili su troškovnike za zadane asortimane, realizirali su projekt dizajniranja vlastitog logotipa i bannera, iščitavajući nastavne prezentacije učili su o uređenju ulaznih prostora i kuhinja, stilovima u interijerima, izradili su 2D prikaz zadanog ureda u AutoCAD-u, idejno osmislili pregradu za otvoreni tip hodnika, okušali se u modeliranju u Sketckupu, itd.

Premda u piđamama i ispijajući kavu iz vlastitih omiljenih šalica pred kućnim računalima, naši polaznici i predavači proveli su itekako radnih nekoliko tjedana, marljivo dalje putem e-učenja ostvarujući postavljene obrazovne ciljeve! Nesumljivo će tako nastaviti i u idućim tjednima, sve do okončanja ovih izvanrednih okolnosti koje uz sve nedaće i izazove nose i nove obrazovne modalitete i prilike!