TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

RADNO LJETO naših POLAZNICA I ALUMNA VIZAŽIZMA

Iz učionice

Callegarijevi polaznici i alumni vizažizma i ovo ljeto s veseljem su prihvatili brojne zadatke i realizacije makeupa na različitim kulturnim i modnim događanjima…. Premda se uvjeti rada u učionici i van nje uvelike razlikuju, svoj posao odradili su kvalitetno i profesionalno!

Meri Katavić, Julija Koludrović i Katarina Kokan, uz mentorstvo predavačice Dolores Žanko, svojim radom doprinijeli su još jednom, 66. u nizu, Splitskom ljetu, šminkajući glumce, plesače i operne pjevače za predstave i opere Nabucco i Lombardijci, kao i za Gala večer baleta.

Ni ovo ljeto nije prošlo bez modnih događaja: tako su naše splitske vizažistice Silvija Vuković i Sara Matić u organizaciji Lee Lemo (SoCap-Make up Forever) bile zaslužne za make up na modnoj reviji Snježane Mehun. Također, realizirale su make up za Frajle na jubilarnom 60. Splitskom festivalu. Make up za modnu reviju naše alumne, modne stilistice odjeće, Mirne Vučemilo na zagrebačkom Design Week-u potpisuje naša zagrebačka vizažistica Renata Magđinski.

Naše vizažistice Iva Rukavina, Asja Bedić, Elena Gecek i Ana Božić, uz mentorstvo naših predavačica – majstorice maske Sanje Hrstić Kuterovac te asistentica Aleksandre Domijan i Luke Horvat -svoje ljeto provele su radeći na realizaciji makeupa za 4 sezonu popularne HRT-ove serije Crno-bijeli svijet. Kako je snimanje još u tijeku, one i dalje predano i vrijedno rade, svakodnevno se prilagođavajući uvjetima snimanja na terenu, uz ritam ranog ustajanja…

Realizacijom makeupa na ovim raznolikim ljetnim događajima naši su polaznici i alumni vizažizma iznova demonstrirali svoje znanje i vještine, stječući mnoga nova praktična iskustva kao temelj budućeg posla!

Ponosni smo na njihov rad i uspjeh jer iznova dokazuju da se učenjem i upornošću postižu veliki rezultati i nižu poslovni uspjesi!!!

Fotografije: Igor Jakšić i privatna arhiva polaznika