TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

DIZAJN INTERIJERA u središtu suradnje tvrtke MAX & MORIS i škole CALLEGARI

Iz učionice

Tvrtka Max & Moris već neko vrijeme surađuje sa školom Callegari koja preko 25 godina uspješno izvodi programe osposobljavanja i usavršavanja u područjima mode, vizažizma te dizajna interijera. Upravo potonje područje je ono u kojemu se preklapaju naši interesi i koje je postalo središte naše zajedničke suradnje.

Dizajn interijera možda na prvu djeluje kao nešto jednostavno. No, svatko tko se želi kvalitetno i profesionalno baviti ovom profesijom, osim izražene crte za estetiku i dizajn, mora imati i osnove tehničkog znanja. Dizajner treba imati strast za interijerima i pretvarati svoju viziju u stvarnost uz pomoć pravilno odabranih materijala i vizualno atraktivnih, ali i funkcionalnih rješenja. Našim polaznicima interijera u tome pomaže i Ines Vlaho Ćavar, stručna savjetnica za arhitekte iz Max & Morisa, koja ih kroz svoja predavanja u školi Callegari na zanimljiv način upoznaje s tvrtkom Max & Moris te s najpopularnijim materijalima i trendovima iz svijeta dizajna interijera.

Polaznike škole Callegari Max & Morisova stručna suradnica Ines educira o širokom spektru EGGER pločastih materijala koji su sinonim za proizvode vrhunske kvalitete – od samih dekora, boja i površinskih struktura do njihovih svojstava i tehničkih specifikacija. Koji materijali se upotrebljavaju za vratnice namještaja i radne ploče, a koji su prikladni za namještaj u kupaonicama i ostalim vlažnim prostorijama? Max & Morisova stručna suradnica naše polaznike uvodi u ovu temu uz pomoć raznih primjera u kojima mogu primijetiti kako za uspješan dizajn interijera nije presudan samo lijepi izgled, već i pravilan odabir materijala te poznavanje njihovih tehničkih karakteristika.

S velikim izborom materijala uvijek se pojavljuje tisuću pitanja i dilema – Glatko ili grubo? Tamno ili svijetlo? Tanko ili krupno? Koje materijale upotrijebiti te kako ih iskombinirati? Ovu temu prolazimo uz pomoć fizičkih uzoraka EGGER i Gizir materijala. Polaznici imaju priliku u rukama držati uzorke, opipati teksture te na ovaj način spoznati razlike između materijala. Među raznim površinskim strukturama ističu se drvene površine s izraženim pukotinama i teksture nježno četkanog kamena, a oduševljavaju i mat baršunaste teksture koje su izuzetno glatke i mekane na dodir.

Na primjerima interijera polaznici mogu vidjeti najnovije trendove u dizajnu interijera – baršunaste mat površine, reprodukcije betona, kamena i mramora, tanke radne ploče i fronte, monolitni moderni stil bez ručkica, „backsplash“ panele, profilirane vratnice… Uz potrebno znanje i pravi materijal, ovi elementi se mogu savršeno uklopiti u svaki interijer. Ono što se traži je moderna „talijanska elegancija“ koja podiže svaki interijer na višu razinu, a svakako se može postići uz materijale iz Max & Morisa.

Interijer nije samo lijepi dekor, nekoliko ukrasa i par lončanica s biljkama. Naime, interijer je i okov koji spaja sve ove lijepe elemente kako bi bili izdržljivi, stabilni i sasvim sigurni. Spojnice, vodilice, podizno-preklopni okovi, box sustavi i primjene u ormarima samo su neki od mnogih kvalitetnih rješenja za namještaj koje prezentira Max & Morisova stručna suradnica. Funkcionalna rješenja tvrtke Blum omogućuju budućim dizajnerima interijera da realiziraju sve svoje ideje te klijentima omoguće najvišu udobnost stanovanja. Osim toga, široki spektar kvalitetnih SPAX vijaka im omogućuje siguran namještaj na koji se uvijek iznova mogu osloniti s najvećim povjerenjem.

Kako bi svi elementi interijera bili isprepleteni u skladnu priču, od velike važnosti je i pravilan odabir poda. Koji pod je robustan i idealan za kuhinje? Koji je topao, tih i savršen za dječje sobe, a koji je vodootporan i prikladan za kupaonice? Polaznici se upoznaju s EGGER PRO kolekcijom podova koja je vizualno impresivna u svakom prostoru te ispunjava sva očekivanja dizajnera interijera, ali i ono najvažnije – sve potrebe klijenata.

Za dizajnera interijera nema ništa ljepše od uspješne realizacije projekta i zadovoljnog klijenta. Za ovo je potrebna dobra komunikacija s klijentima, kao i kvalitetna suradnja sa stolarima i izvođačima radova. Kroz svoja predavanja tvrtka Max & Moris nastoji upoznati polaznike škole Callegari s materijalima, mogućnostima projektiranja te im olakšati svaku buduću komunikaciju sa stolarskim sektorom. Ideja je pripremiti polaznike da po završetku škole budu spremni na sve izazove, kako bi mogli realizirati projekte dizajna interijera sa što više praktičnog znanja i samopouzdanja.