TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Suradnja s CAPAROL-om, jednim od najpoznatijih brandova za boje, lakove, industrijske i fasadne premaze

Iz učionice

Zadovoljstvo nam je izvijestiti o uspostavljenoj suradnji s CAPAROL-omjednim od najpoznatijih brandova za boje, lakove, industrijske i fasadne premaze kojom želimo unaprijediti kvalitetu obrazovanja naših polaznika programa iz područja DIZAJNA INTERIJERA

Caparol je marka profesionalnih proizvoda koja u svojoj ponudi objedinjuje boje, lakove, lazure, dekorativne tehnike, ali i industrijske premaze te fasadne sustave. Caparol je dio njemačkog obiteljskog poduzeća DAW SE koje u ovom segmentu posluje već više od 120 godina te je istaknut kao tržišni lider i inovator s korporativnom filozofijom održivog poduzeća. Kroz ovu suradnju, Caparolovi će stručnjaci putem predavanja i prezentacija materijala, uzoraka i troškovnika u našim učionicama u ZagrebuSplitu i Rijeci, kao i putem organizirane terenske nastave, upoznati naše polaznike dizajna interijera s proizvodima i osnovnim tehnikama obrade zidova, a kroz osobni kontakt s predstavnicima tehničke službe Caparola, naši dizajneri interijera pripremiti će se za buduće izazove i uspješno rješavanje problematike obrade unutarnjih ili vanjskih zidova bojama, premazima, lakovima i sl.

U okviru suradnje škole Callegari s poznatom markom građevinskih premaza – Caparol, već su ostvarene i prve aktivnosti. U trima našim učionicama u Zagrebu, Splitu i Rijeci, Caparolovi djelatnici održali su svoja predavanja i demonstracije gdje su naši polaznici dizajna interijera  imali priliku doznati koji im sve proizvodi, strukture te određena specijalna rješenja stoje na raspolaganju prilikom osmišljavanja unutarnjih prostora, ovisno o njihovoj namjeni. Kako je svrha dizajna ujedno i realizacija ideje koja zahtijeva rješavanje određenog problema, što može povećati stupanj složenosti samog uređenja interijera,  u tome značajno pomaže poznavanje proizvodnog asortimana na tržištu. Ponekad se izuzetno zahtjevan projekt jednostavno rješava s proizvodima iz premium segmenta koji se odlikuju svojim vrhunskim performansama. Pošto ne postoje dva ista projekta, odgovarajuća boja za odgovarajuću situaciju omogućuje zidovima da bolje služe svojoj svrsi i pruže više, kako u pogledu funkcionalnosti, tako i u pogledu estetike: jači intenzitet boje, više elegancije, zdrava klima životnog prostora, više čistoće ili veća sigurnost. Caparol je našim polaznicima dizajna interijera prezentirao odgovarajuće rješenje za svaki od navedenih zahtjeva.

S obzirom da proces dizajniranja osim svog kreativnog procesa uključuje i planiranje te procjenu troška investitora, obrađena je i tema troškovnika te troškovničkih stavki koje znatno ovise o stanju objekta koji je predmet samog projekta. Na što obratiti pažnju kod projektiranja? Što je to Q1, a što Q4 podloga te koji radovi moraju biti uključeni u troškovnik ukoliko na takav zid želimo aplicirati boju ili dekorativnu tehniku?

Završni dio predavanja, osim za dodatna pitanja koja u našim učionicama nikada ne izostaju, bio je rezerviran za praktično upoznavanje s materijalima i stvarnim uzorcima od kojih su najatraktivniji oni dekorativnih tehnika. Trend boje i strukture koje svake godine pažljivo odabire Caparolov FarbDesignStudio pozivaju na dodir koji našim polaznicima omogućuje realističniju vizualizaciju dodatnih mogućnosti individualnog dizajna interijera. Naša suradnja s Caparolom kao jednim od najvećih brandova za boje, lakove i premaze, upravo je zamišljena s idejom da našim polaznicima pruži uvid u široku lepezu materijala i mogućnosti njihove obrade, upravo kako bi im omogućili da u potpunosti iskoriste svoje talente i kreativnost na konkretnim projektima dizajna interijera.