Svi vole TERENSKU NASTAVU - u gostima kod BRUKETA&ŽINIĆ&GRAY

Terenska nastava izvrstan je način za poticanje intelektualne radoznalosti te motivacija za otkrivanje, istraživanje i stvaranje. Pošto se radi o nastavi manje službenog oblika, idealna je za održavanje neposredno prije ljetnog odmora. Terenska nastava u školi Callegari zastupljena je u svim programima, osobito  u programima iz područja dizajna interijera. Kako se radi o neformalnijem obliku nastave, proljetnim i ljetnim terminima održavanja te uvijek zanimljivim novim i „starim“ lokacijama, atmosfera je uvijek posebna, zarazna i prijateljska, a osim povezivanja teorije i izvedbe projekta, učimo se razumijevanju širokog područja djelovanjakako što bolje surađivati sa stručnjacima raznih profila: arhitektima, dizajnerima, drugim inženjerima te ostalim sudionicima u uređenju i opremanju interijera.


Ovaj put donosimo atmosferu iz Brigade, sestrinske agencije u sklopu Bruketa&Žinić&Gray. Škola Callegari već dugi niz godina surađuje s renomiranim dizajnerskim timom Brigada koji našim polaznicima programa usavršavanja za Dizajnera interijera svake godine prezentira svoje projekte, njihove specifičnosti te procese dizajna i izvedbe. Prilika je to za naše polaznike da se iz prve ruke upoznaju s projektima velikih razmjera koji su uspješni, prepoznati  i nagrađivani na domaćoj i međunarodnoj razini.


U industriji dizajniranja i projektiranja interijera sve i svi su međusobno povezani. Tako arhitekti rade s dizajnerima interijera, a dizajneri interijera surađuju s proizvođačima i dobavljačima namještaja, opreme, dodataka, rasvjete, itd. Često je tu i suradnja s grafičkim dizajnerima, PR agencijama, industrijom video projekcija, marketinškim stručnjacima, stručnjacima za visual mechandising, itd. Tvrtke za proizvodnju namještaja surađuju s tvornicama tekstila kako bi mogle nabavljati materijale za tapeciranje i sl.

Primjere dobre poslovne povezanosti i suradnje koja je vitalna i neophodna u sektoru dizajna i dizajnerski orijentiranim djelatnostima prezentirali su nam iz prve ruke arhitektice Marina Brletić (voditeljica arhitekture) i Dina Bartolić (arhitektica-pripravnica) iz Brigade, specijalizirane za dizajn i opremanje prodajnih i poslovnih prostora. Zanimljivo je da agencija Brigade ima i posebnu komunikacijsku agenciju Startaparat koja je specijalizirana za edukaciju startupova s ciljem ostvarivanja što bolje suradnje i integracije svih potrebnih stručnjaka u svoje projekte. To dokazuje kako arhitekti i dizajneri moraju kontinuirano raditi i na edukaciji korisnika svojih usluga radi što bolje komunikacije koja će u konačnici dovesti do dobrog dizajna i dobrih realizacija projekata.


Proces dizajniranja i opremanja interijera može imati različite etape ovisno o broju funkcionalnih područja i namjeni, mogućnostima i lokaciji, budžetu  i drugim zahtjevima kao što je oblikovanje, složenost opreme, stilska uvjetovanost i drugo. Zajedničko za većinu projekata je održavanje radionica za investitore i naručitelje kako bi se došlo do pravog koncepta i uključivanje stručnjaka različitih profila kao što su arhitekti, dizajneri, grafičari, umjetnici, autori sadržaja za izložbe, stručnjaci za organizaciju izložbi i manifestacija, oglašavanje, PPC, DTP, AV, obrtnici raznih struka i drugi suradnici. Takvu suradnju objasnili su nam naši domaćini kroz primjere realiziranih projekta kao što su:

1. Projekt interijera, uredski prostor pod nazivom Cyber Jungle, nagrađen nagradom IIDA-e u kategoriji Global Excellence Award,  za tvrtku ReversingLabs;


2. Projekt Tunel Grič, za Croatia osiguranje, koji predstavlja primjer projekta gdje je intervencija u prostoru izvedena bez bilo kakvih bušenja ili oštećenja u prostoru s obzirom da se radilo o zaštićenom prostoru koji je nakon izložbe morao biti vraćen u prvobitno stanje;


3. Projekt zagrebački Ne.Ne.Ne., prodajni prostor namijenjen „malim ljudima s velikim stavovima“.


Povrh upoznavanja s primjerima uspješno realiziranih projekata dizajniranja i opremanja interijera, prostorije dizajnerskog tima Brigade svake godine imaju nove detalje u interijeru, duhovite ili „ozbiljne“, koji su odlična inspiracija i poticaj za dizajnersku radoznalost naših polaznika i budući kreativan rad.


Tekst: Nevenka Kršilović, voditeljica programa, arhitektica

Fotografije: osobna arhiva i http://bruketa-zinic.com
Share This Post

Post Navigation

BOHO STIL - kao stvoren za ljeto i odmor
Previous

BOHO STIL - kao stvoren za ljeto i odmor

Leave review
Boho stil idealan je za romantične, opuštene, ugod...
Više...
Kuće za iznajmljivanje
Next

Kuće za iznajmljivanje

Leave review
Kuće za iznajmljivanje postale su zadnjih godina n...
Više...

Blog kategorije

Recent Posts

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA:  LETIZIA, LIVING ROOMS,  Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA: LETIZIA, LIVING ROOMS, Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Leave review
Naši polaznici programa dizajna interijera proteklih su tjedana obišli niz ...
Više...
Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u kontinuiranoj potrazi za inspi...
Više...
LIGHT DIZAJN – još jedna kurikularna inovacija u interijerima

LIGHT DIZAJN – još jedna kurikularna inovacija u interijerima

Leave review
Nakon uvođenja 3D modeliranja, vizualizacije i animacije, u naše programe i...
Više...
RADIONICE

RADIONICE "Vrtova u boci" i "Dizajniranja logotipa" u OŠ HUGO KON

Leave review
Bili smo u gostima u zagrebačkoj gornjogradskoj osnovnoj školi HUGO KON gdj...
Više...

Post Tags

Follow us

BOHO STIL - kao stvoren za ljeto i odmor
Previous

BOHO STIL - kao stvoren za ljeto i odmor

Leave review
Boho stil idealan je za romantične, opuštene, ugod...
Više...
Kuće za iznajmljivanje
Next

Kuće za iznajmljivanje

Leave review
Kuće za iznajmljivanje postale su zadnjih godina n...
Više...