ZRINKA ROSO - Dekoriranje interijera CVJETNIM INSTALACIJAMA

Upoznajte Zrinku Roso, Callegarijevu diplomanticu, dizajnericu cvjetnih instalacija i aranžmana u interijeru i eksterijeru, Makarku mjestom stanovanja i rada, vlasnicu tvrtke za proizvodnju i prodaju proizvoda za dekoriranjeNatural Living by Roso. U Callegarijeve školske klupe doveli su je dugogodišnji posao i ljubav prema stiliziranju i dekoriranju interijera, a i danas se bavi specifičnom vrstom dizajniranja i svojim cvjetnim dekoracijama u interijerima i eksterijerima svakodnevno stvara umjetnička djela...


Možete li nam opisati vaš put u dizajnu interijera; na koji način Vi vidite svijet uređenja i stiliziranja prostora?

"Put prema uspjehu je težak, popločen malim neuspjesima  i  napornim radom. Uvijek sam vjerovala da postoji način kako pretvoriti ideje u stvarnost i to mi je pomoglo da prijeđem preko svih prepreka na koje sam nailazila. Uspjeh je zapravo poput slagalice; sastoji se od mnogo dijelova i kad se ti dijelovi spoje nastaje pravo remek djelo. Cijeli svoj život učim kako iskoristiti svoj talent i sposobnost."


Postoji li neki stil, dizajner i/ili brend u kojem pronalazite inspiraciju?Koliko oni utječu na Vas i Vaše projekte?

"Roberto CAVALLI  mi je jedan od dražih dizajneradivim se kako spoji nešto što bi mnogima bilo nespojivo - to je prava umjetnost.

Kod raznih stilova i dizajnera pronađem nešto što mi se sviđa i inspirira me u nekom trenutku, ipak, moj izazov je pokušati raditi nešto drugačije i veliko mi je zadovoljstvo kad to ispadne baš kako sam zamislila. Inspiraciju crpim u svakome trenutku svoga života; dok hodam, razgovaram s  ljudima, čitam, pišem.  Stalno dolazi nešto novo; ponekad iznenadim i samu sebe."


Vas ne zanimaju klasični projekti dizajna interijera, niti su Vaši projekti 

uvijek vezani za stambene ili komercijalne prostore; možete li nam malo pojasniti kakvim se to Vi dizajnom bavite? 

"Svi moji projekti  vezani su za stiliziranje interijerato je onaj najljepši dio u cijelom dizajnu interijera, dio koji daje ljepotu cijelom prostoru. Zapravo svaki dizajn započinje upravo tim idejama. Pritom je bitno zadovoljiti i estetiku i funkcionalnost jer to čini dizajn savršenim. Moja vrsta dizajniranja je specifična; svaki moj rad je umjetničko djelo. "


Kako izgleda jedan takav projekt stiliziranja interijera: kako dolazi od ideje do realizacije, koliko vremena iziskuje, kakav je proces? Kako je s odabirom materijala, stilova? Kolika je mogućnost slobode? Uspijevate li zadovoljiti želje klijenata s obzirom na ponudu tržišta?

"Kad uđem u prostor predlažem svoje ideje, ali uvijek slušam i želje investitora. Imam poseban pristup prema klijentima, a moj uspjeh se temelji na dobroj organizaciji, brzini te posebnom talentu za dekoriranje. Iz tog razloga klijenti mi daju potpunu slobodu, a svaki projekt mi otvara novi... Pratim svjetske trendove u dekoriranju, važan je omjer cijene i kvalitete, ali i brzina realizacije projekta, zato uvijek nastojim da materijale za izradu imam na skladištu. Po mom mišljenju potrebana je kombinacija talenta i znanja kako bi se estetski i funkcionalno što bolje iskoristio prostor, bilo interijer ili eksterijer."


Vi ste glavni uvoznik dekoracija, pribora, pa čak i namještaja; kakva je situacija u svijetu što se tiče ponude Vašeg asortimana? S kim najčešće surađujete?

"Svoju sam trgovinu spojila s dizajnom, a od nedavno imamo i web shopSurađujem s proizvođačima iz Azije i Bliskog Istoka, uvozim dekoracije, pribor, namještaj. Ponuda se neprestano mijenja ovisno o trenutnoj potražnji i svjetskim trendovima."


Kakvi su Vam planovi za budućnost?

"Uvijek sam sanjala dizajnirati cvjetne dekoracije, u tome se vidim i u budućnosti!"


Što najviše pamtite iz školovanja u Callegariju? Koliko Vam je školovanje pomoglo na tržištu?

"Za vrijeme školovanja najinteresantnije mi je bilo crtanje perspektive, a to sam i pokazala u završnom radu koji je bio pravo umjetničko djelo s obzirom da prije školovanja nisam znala držati dva trokuta u ruci :).

Školovanje mi je dosta pomoglo u radu jer sam osim crtanja interijera dosta naučila i o vrstama stropova i zidova i to mi jako pomaže pri montaži mojih instalacija."


Možete li  istaknuti nekoliko Vaših projekata na koje ste ponosni?

"Neki od mojih zadnjih projekata mogu se vidjeti u glavnoj  Makarskoj ulici – ukrašavanje Kalelarge, hotel POSH, 5 zvjezdica all suites, novootvoreni club Emperor´s 305 , itd...."


Fotografije: Zrinka Roso

https://www.instagram.com/natural.living.by.roso/
Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

20 GODINA MODNOG BRAND-a ARILEO

20 GODINA MODNOG BRAND-a ARILEO

Leave review
ARILEO – modni brand iza kojeg se krije modni dvojac Marija i Jurica Pirić,...
Više...
ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

Leave review
Ilustracija može biti još jedan način unošenja karaktera u prostor
Više...
TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

Leave review
Polaznicima programa Stilist uređenja unutarnjih prostora pri kraju jednogo...
Više...
Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Leave review
Već dugi niz godina škola Callegari ima odličnu suradnju s timovima koji su...
Više...

Post Tags

Follow us