ZRINKA ROSO - Dekoriranje interijera CVJETNIM INSTALACIJAMA

Upoznajte Zrinku Roso, Callegarijevu diplomanticu, dizajnericu cvjetnih instalacija i aranžmana u interijeru i eksterijeru, Makarku mjestom stanovanja i rada, vlasnicu tvrtke za proizvodnju i prodaju proizvoda za dekoriranjeNatural Living by Roso. U Callegarijeve školske klupe doveli su je dugogodišnji posao i ljubav prema stiliziranju i dekoriranju interijera, a i danas se bavi specifičnom vrstom dizajniranja i svojim cvjetnim dekoracijama u interijerima i eksterijerima svakodnevno stvara umjetnička djela...


Možete li nam opisati vaš put u dizajnu interijera; na koji način Vi vidite svijet uređenja i stiliziranja prostora?

"Put prema uspjehu je težak, popločen malim neuspjesima  i  napornim radom. Uvijek sam vjerovala da postoji način kako pretvoriti ideje u stvarnost i to mi je pomoglo da prijeđem preko svih prepreka na koje sam nailazila. Uspjeh je zapravo poput slagalice; sastoji se od mnogo dijelova i kad se ti dijelovi spoje nastaje pravo remek djelo. Cijeli svoj život učim kako iskoristiti svoj talent i sposobnost."


Postoji li neki stil, dizajner i/ili brend u kojem pronalazite inspiraciju?Koliko oni utječu na Vas i Vaše projekte?

"Roberto CAVALLI  mi je jedan od dražih dizajneradivim se kako spoji nešto što bi mnogima bilo nespojivo - to je prava umjetnost.

Kod raznih stilova i dizajnera pronađem nešto što mi se sviđa i inspirira me u nekom trenutku, ipak, moj izazov je pokušati raditi nešto drugačije i veliko mi je zadovoljstvo kad to ispadne baš kako sam zamislila. Inspiraciju crpim u svakome trenutku svoga života; dok hodam, razgovaram s  ljudima, čitam, pišem.  Stalno dolazi nešto novo; ponekad iznenadim i samu sebe."


Vas ne zanimaju klasični projekti dizajna interijera, niti su Vaši projekti 

uvijek vezani za stambene ili komercijalne prostore; možete li nam malo pojasniti kakvim se to Vi dizajnom bavite? 

"Svi moji projekti  vezani su za stiliziranje interijerato je onaj najljepši dio u cijelom dizajnu interijera, dio koji daje ljepotu cijelom prostoru. Zapravo svaki dizajn započinje upravo tim idejama. Pritom je bitno zadovoljiti i estetiku i funkcionalnost jer to čini dizajn savršenim. Moja vrsta dizajniranja je specifična; svaki moj rad je umjetničko djelo. "


Kako izgleda jedan takav projekt stiliziranja interijera: kako dolazi od ideje do realizacije, koliko vremena iziskuje, kakav je proces? Kako je s odabirom materijala, stilova? Kolika je mogućnost slobode? Uspijevate li zadovoljiti želje klijenata s obzirom na ponudu tržišta?

"Kad uđem u prostor predlažem svoje ideje, ali uvijek slušam i želje investitora. Imam poseban pristup prema klijentima, a moj uspjeh se temelji na dobroj organizaciji, brzini te posebnom talentu za dekoriranje. Iz tog razloga klijenti mi daju potpunu slobodu, a svaki projekt mi otvara novi... Pratim svjetske trendove u dekoriranju, važan je omjer cijene i kvalitete, ali i brzina realizacije projekta, zato uvijek nastojim da materijale za izradu imam na skladištu. Po mom mišljenju potrebana je kombinacija talenta i znanja kako bi se estetski i funkcionalno što bolje iskoristio prostor, bilo interijer ili eksterijer."


Vi ste glavni uvoznik dekoracija, pribora, pa čak i namještaja; kakva je situacija u svijetu što se tiče ponude Vašeg asortimana? S kim najčešće surađujete?

"Svoju sam trgovinu spojila s dizajnom, a od nedavno imamo i web shopSurađujem s proizvođačima iz Azije i Bliskog Istoka, uvozim dekoracije, pribor, namještaj. Ponuda se neprestano mijenja ovisno o trenutnoj potražnji i svjetskim trendovima."


Kakvi su Vam planovi za budućnost?

"Uvijek sam sanjala dizajnirati cvjetne dekoracije, u tome se vidim i u budućnosti!"


Što najviše pamtite iz školovanja u Callegariju? Koliko Vam je školovanje pomoglo na tržištu?

"Za vrijeme školovanja najinteresantnije mi je bilo crtanje perspektive, a to sam i pokazala u završnom radu koji je bio pravo umjetničko djelo s obzirom da prije školovanja nisam znala držati dva trokuta u ruci :).

Školovanje mi je dosta pomoglo u radu jer sam osim crtanja interijera dosta naučila i o vrstama stropova i zidova i to mi jako pomaže pri montaži mojih instalacija."


Možete li  istaknuti nekoliko Vaših projekata na koje ste ponosni?

"Neki od mojih zadnjih projekata mogu se vidjeti u glavnoj  Makarskoj ulici – ukrašavanje Kalelarge, hotel POSH, 5 zvjezdica all suites, novootvoreni club Emperor´s 305 , itd...."


Fotografije: Zrinka Roso

https://www.instagram.com/natural.living.by.roso/
Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

CALLEGARI NA AMBIENTI – BESPLATNO SAVJETOVANJE O UREĐENJU INTERIJERA

CALLEGARI NA AMBIENTI – BESPLATNO SAVJETOVANJE O UREĐENJU INTERIJERA

Leave review
Ovogodišnja jubilarna 50. AMBIENTA svojim posjetiteljima nudi izuzetno boga...
Više...
DINAMIČAN VIKEND ZA NAŠE VIZAŽISTICE U OPATIJI I SPLITU

DINAMIČAN VIKEND ZA NAŠE VIZAŽISTICE U OPATIJI I SPLITU

Leave review
Nakon trogodišnje stanke, u Opatiji je održana dvodnevna gala manifestacija...
Više...
RADOVI POLAZNIKA PROGRAMA ZA DIZAJNERA INTERIJERA ŠKOLE CALLEGARI

RADOVI POLAZNIKA PROGRAMA ZA DIZAJNERA INTERIJERA ŠKOLE CALLEGARI

Leave review
Polaznici programa osposobljavanja Stilist uređenja unutarnjih prostora i p...
Više...
DIZAJNER INTERIJERA – PRVA TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU U SEZONI 2023/2024

DIZAJNER INTERIJERA – PRVA TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU U SEZONI 2023/2024

Leave review
Ljeto se bliži kraju, mi smo se vratili u naše učionice i na početku novog ...
Više...

Post Tags

Follow us