Alumna MARIJA MORIĆ: od ljubavi prema dizajnu interijera do vlastitog studija za dizajn interijera

Razgovarali smo s Marijom Morić iz Splita, vlasnicom Dezen studija za dizajn interijera. Prije četiri godine Marija se odlučila na promjenu zanimanja sa željom da postane dizajner interijera te se odlučno upisala u školu Callegari u kojoj se školovala tri godine...


"Tokom školovanja trudila sam se izvući maksimum i zaista sam redovito prisustvovala na svakom satu te bila prisutna prilikom svake terenske nastave. Ipak, nije bilo lako bez predhodnog znanja i iskustva krenuti u nešto sasvim novo. Kada je krenula treća godina počela sam raditi prve poslove jer sam jako brzo savladala sve programe za crtanje. Posebno bih izdvojila strast prema vizualizacijama i najdražem mi Lumionu - računalnom programu u kojeg sam se zaljubila na prvu i koji mi je  omogućio da ispričam jako puno lijepih dizajnerskih priča. Kada sam imala više slobodnog vremena vizualizirala bih sve što mi je padalo na pamet, što mi je u tom trenu bila inspiracija, prirodu posebno..."


"Iza sebe već imam mnogo odrađenih projekata i moj posao napreduje baš onako kako sam i priželjkivala. Svaki projekt donese nove izazove, ali i novo znanje i iskustvo. Posao je zaista predivan, ali iziskuje jako puno odgovornosti, predanosti, organiziranosti, točnosti i nema prostora za pogreške. Dizajniranje interijera ima točno svoj redoslijed kojim mora teći kako bi se ostvario uspješan projekt, a kvalitetan dizajner je onaj koji svaki dio toga procesa zna odraditi i dovesti ga do samoga kraja. U ovome poslu po meni su podjednako važni i funkcionalnost i estetika. Funkcionalnost se postiže kvalitetnim projektiranjem prostora i namještaja, a estetika dobrim ukusom i smislom za lijepo te poznavanjem estetskih parametara i zakonitosti oblikovanja prostora."


"Kada se ugovori projekt najvažniji dio je saslušati klijenta, otkriti njegove želje i potrebe, dobro ispitati svaki detalj i nakon toga postaviti rok koji se treba ispoštovati, a posebno je važno stajati iza svakog rješenja kvalitetnim objašnjenjem. Dizajnom se treba prilagoditi klijentu jer on je taj koji će prostor koristi. Rijetkost je dobiti odriješene ruke za uređenje i treba znati svaki dizajnerski stil odraditi na kvalitetan i lijep način."


"Trenutak kada klijent dobije vizualiziran interijer i usto bude zadovoljan  zaista je neprocjenjiv. U skoroj budućnosti cilj mi je sobicu svog doma, gdje nastaju moji projekti, zamijeniti uredom koji će biti još jedan korak naprijed u mojoj dizajnerskoj karijeri i zamišljam ga kao mjesto koje će svakom budućem potencijalnom klijentu dati do znanja da se tu radi jako lijep i kvalitetan posao. Smatram da sam sve korake do sada jako dobro napravila; počevši od samog odabira škole u kojoj sam jako puno naučila, koja me dan danas prati i podržava, gdje uvijek rado navratim i prisjetim se jednog divnog školovanja. Iznimno sam ponosna na sebe jer svoje projekte dobivam isključivo usmenom predajom..."


"Moji klijenti su upravo oni na koje sam i ciljala - osobe koje žele imati tehnički dobro ostvaren prostor u kojem ne nedostaje lijepog i ukusnog dizajna. Svoga klijenta pratim od početka do samoga kraja: surađujem s radnicima, redovito obilazim sva svoja gradilišta i dostupna sam za svako pitanje i nedoumicu. Na takav način se jedino može opravdati cijena usluge koju klijent plaća i smatram da bi se klijent trebao jako dobro informirati prilikom odabira svog dizajnera."


"Istaknula bih suradnju s kolegom iz školske klupe - Jasonom Milutinom, dizajnerom namještaja i jako uspješnim stolarom. Zaista uživam u svakom dijelu posla dizajniranja interijera, čak i onda kada se pojavi malo stresa i panike i nikada neću dozvoliti da umjetnost izostane iz mojih projekata. Znam da posjedujem smisao i talent za ovaj posao i drago mi je što su to mnogi prepoznali. Želja mi je poslovno napredovati i rasti, ego ostaviti prizemljen, a svojim radovima i projektima pričati sve što se o meni kao dizajneru treba znati!"


 https://www.facebook.com/Dezen-studio-100583185514043

 https://www.instagram.com/dezen.studio/


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

20 GODINA MODNOG BRAND-a ARILEO

20 GODINA MODNOG BRAND-a ARILEO

Leave review
ARILEO – modni brand iza kojeg se krije modni dvojac Marija i Jurica Pirić,...
Više...
ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

Leave review
Ilustracija može biti još jedan način unošenja karaktera u prostor
Više...
TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

Leave review
Polaznicima programa Stilist uređenja unutarnjih prostora pri kraju jednogo...
Više...
Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Leave review
Već dugi niz godina škola Callegari ima odličnu suradnju s timovima koji su...
Više...

Post Tags

Follow us