Stvaranje najboljeg svjetla za čovjeka i okoliš

Kurikuralnu inovaciju LIGHT DESIGN, uvedenu od prošle godine u programe usavršavanja, zaokružili smo prisustvovanjem na stručnim demonstracijama najnovijih rješenja za rasvjetu te posjetom izložbi svjetiljki koja putuje Europom i jednom u dvije godine dolazi u Hrvatsku.


U sklopu izložbe održana su i stručna predavanja/prezentacije Saše Begovića, poznatog arhitekta iz jednog od najboljih hrvatskih arhitektonskih/dizajnerskih studija u Hrvatskoj3LHD-a, o glavnim projektima stambene, ugostiteljske, upravne i industrijske namjene, koje odlikuje iznimna arhitektura i prekrasni interijeri. Vidjeli smo i prezentaciju cijelog projekta i tijek izvedbe radova na Grand Park Hotelu Rovinj, Infobip - ovom kompleksu u Zagrebu, Studiju 3LHD te kompletnom kompleksu Campus RIMAC automobili koja je upravo u jeku gradnje u Svetoj Nedjelji, zapadno od Zagreba.


Izložba rasvjete poznatih austrijskih brandova Zumtobel i Thorn, postavljena je u svrhu informiranja i educiranja dizajnera i arhitekata o optimiziranju rasvjete, uzimajući u obzir četiri čimbenika: održivost, otpornost, visoku kvalitetu i sigurnost. Naglasak je na HCL-u (Human Centric Lighting), odlikama kvalitete svjetla i rasvjetnog tijela, važnosti odabira boje svjetla u prostoru, načinima upravljanja i kontrole rasvjete.


Vrhunski dizajneri, inženjeri, menadžeri, izvoditelji rasvjete, dizajneri svjetla održali su kratka jezgrovita predavanja o tome kako dizajnirati interijer i eksterijer s kvalitetnim osvjetljenjem uz povećanje održivosti, smanjenje troškova i potrošnje. Iznimno je bitno koju rasvjetu upotrijebiti ovisno o namjeni prostora i uvjetima u prostoru, zatim odabrati najbolje svjetlo za vrhunske rezultate rada, prodaje, boravka i sporta te zaštititi zaposlenike i osjetljive infrastrukture.


Polaznici škole Callegari imali su priliku promatrati demonstraciju različitog svjetla/osvjetljenja ovisno o smjeru, rasprostiranju, temperaturi, boji, refleksiji, mjestu postavljanja ili ugradbe, interijeru, eksterijeru itd. Polaznici koji žele proširiti svoja znanja ili imaju potrebu saznati više o tehničkim, implementacijskim, proračunskim i drugim karakteristikama osvjetljenja ostvarili su kontakte za buduću suradnju sa specijalistima iz područja light-design-a koji osmišljavaju inovacije, jedinstvene i kvalitetne proizvode i bave se isporukom najboljeg svjetla za čovjeka i okoliš. Radujemo se ponovnoj suradnji s Zumtobel Group-om i ove školske godine!


Tekst: Nevenka Kršilović, d.i.a., predavačica interijera u Zagrebu i naša voditeljica programa iz područja interijera


Fotografije: arhiva škole Callegari; arhiva 3LHD; arhiva Zumtobel Group-e


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Škola Callegari - službeni sponzor  9. međunarodnog SAJMA VJENČANJA “Wedding day”

Škola Callegari - službeni sponzor 9. međunarodnog SAJMA VJENČANJA “Wedding day”

Leave review
Ovoga vikenda, u velikoj dvorani Š.C. Gripe, održavao se 9. po redu međunar...
Više...
Zašto angažirati dizajnera interijera?

Zašto angažirati dizajnera interijera?

Leave review
Dizajn interijera je neosnovano kategoriziran kao usluga samo za one dublje...
Više...
Božićna radionica: DRAPIRANJE večernjih haljina na lutki

Božićna radionica: DRAPIRANJE večernjih haljina na lutki

Leave review
U našoj zagrebačkoj školi održana je BOŽIĆNA RADIONICA DRAPIRANJA VEČERNJIH...
Više...
MAKE UP-om SLAVIMO ŽIVOT!

MAKE UP-om SLAVIMO ŽIVOT!

Leave review
U mnoštvu pozivnica i sudjelovanja na raznim modnim i kulturnim događanjima...
Više...

Post Tags

Follow us