Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA: LETIZIA, LIVING ROOMS, Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Naši polaznici programa dizajna interijera proteklih su tjedana obišli niz specijaliziranih poslovnih prostora kako bi uživo vidjeli i iskusili brojna zanimljiva rješenja uređenja i opremanja...


Kako bi se upoznali s biljkama u interijeru i dekoriranjem poslovnih prostora, posjetili su Letizia showroom u Varaždinu: specijalizirani shop za nabavu cvijeća, cvijetnih dekoracija, unikatnih komada namještaja, brendiranih alkoholnih pića, unikatnog nakita, mirisnih ulja, parfemskih voda za prostore... Vlasnica shopa je renomirana varaždinska floristica i naša polaznica dizajna interijera - Letizija Zadravec. Njena cvjećarnica/gift shop po glamuru je prostor bez premca u sjevernoj Hrvatskoj, a umjesto cvjetnih aranžmana Letizija izrađuje umjetničke instalacije zbog čega je postala i respektabilna članica krovne europske organizacije cvjećara. 


Letizijin shop prostire se na oko 140 kvadrata, a zbog sivo toniranog zrcala koje prekriva jednu cijelu stranu zida, ostavlja dojam puno većeg prostora. Visinom od 4 metra, kao i izborom pametne rasvjete i namještaja ostavlja impresivan dojam. Prostor je osebujno uređen: u suvremenom stilu, s elementima industrijskog stila i pokojim komadom antiknog namještaja. Prostor odiše glamurom pošto ima puno svjetlucavih kristala i tamnih boja na kojima se odlično ističu Leticijine dekoracije. Na podu su obloge od terazza. Konstrukcija polica i vitrina koja se proteže od dna do vrha prostorije izrađena je od metalnih cijevi ofarbanih u crnu boju, a police su izrađene od OSB ploča ofarbanih u zlatnu boju. Na nekoliko mjesta pored izloga/prozora, nalazi se prekrasna svjetla 3D tapeta, metalik bakrene boje, koja imitira dodatne prozore podsjećajući na male staklene ciglice. Sve što je u prostoru je mobilno, čak i veći komadi, kako bi se moglo premještati stvari po potrebi. Na samom ulasku, nalazi se veliki polukružni pult od metala, koji je Letizija dala izraditi prema vlastitoj želji kod bravara, isto kao i stepenište s galerijom u stražnjem dijelu prostora. Jedinstvenim kombiniranjem stilova na ukusan način i brojnim funkcionalnim elementima koji na izvrstan način stavljaju u prvi plan Lertizijine cvijetne aranžmane i ukrasne instalacije, Letizia showroom svojim posjetiteljima pruža jedinstveni doživljaj. 

Polaznici su posjetili i varaždinski Living Rooms – wine, cheese and gin bar: zanimljiv ugostiteljski prostor kojemu je njegova prostranost omogućila da svaki pojedini stol i mjesto za sjedenje bude uređeno na svoj način, prateći dizajnom razne teme povezane s pićima i hranom koji se poslužuju u objektu. Objekt je uređen uz minimalno financijskih sredstava, na izrazito kreativan način: izrađivanjem namještaja prenamjenom i obnovom komada, štedeći boju za zidove. Premda je prostor smješten u podrumu stambene zgrade, stvoren je jako ugodan prostor u kojem se gost osjeća kao kod kuće. Jedinstveno mu je to što se nijedan komad namještaja i dekoracija ne ponavlja u prostoru, kao i poslovna ideja da odlukom za koji ćeš stol sjesti ostvaruješ veći popust na određeno piće koje je dio teme zasebnog „living rooma“.

Kako bi se podrobno upoznali s projektiranjem i opremanjem ureda, naši polaznici dizajna interijeri posjetili su izložbeni salon i uredske prostore tvrtke Plan2B na zagrebačkom Jankomiru, jednog od jačih opremaša u uredskom segmentu. Upoznali su se s pregradnim staklenim stijenama koje ujedno mogu biti i zvučna izolacija; novim tehnologijama kod podnih i zidnih obloga - primjerice inovacijama kod vinil ploča i tapeta; stolicama, stolovima i ostalom opremo; kao i zahtjevima i potrebama koje uredi nose; uključujući i ergonomske aspekte podešavanja sjedenja i stajaćih radnih stolova koji se elektronski podešavaju po visini. Spoznali su kako postoji mnogo kreativnih, funkcionalnih i ergonomskih dizajnerskih rješenja za urede današnjice. 

Djelatnici tvrtke Plan2B  gostovali su i u našim školama u Splitu i Rijeci kako bi našim polaznicima dizajna interijera predstavili specifičnosti i različite mogućnosti projektiranja i opremanja uredskih prostora.

Naši polaznici posjetili su i studio za dizajn tvrtke SOBOČAN-interijeri d.o.o. u zagrebačkom Green Gold centru, jednog od vodećih proizvođača opreme za trgovine u ovom dijelu Europe, gdje su se upoznali s radom u birou te čitavim procesom produkt dizajna (od ideje do proizvodnje) na odličnom primjeru njihovog nagrađivanog proizvoda kućnog ureda - MOVO officeSobočan - interijeri su domaća tvrtka koja se posljednjih 20 godina bavi dizajniranjem, proizvodnjom i opremanjem poslovnih i shop interijera, koja posluje na 3 kontinenta, u preko 30 zemalja, a iza sebe ima više od 7500 realiziranih trgovina i više od 200 arhitektonskih i dizajnerskih projekata. Movo office njihov je novi i višestruko nagrađivani proizvod koji je nastao kao odgovor na rad od kuće tijekom COVID-19 pandemije, a koji je realiziran u manje od godine dana. Movo je mobilna uredska jedinica koja zauzima minimalnu površinu, a osigurava maksimalnu funkcionalnost i udobnost. Pri završetku rada, Movo se pretvara u atraktivan dizajnerski element koji se uklapa u interijer svakog doma. Postoji šest proizvoda, različitih po dizajnu, veličini, opremi i završnim materijalima (djelo trojice dizajnera koji su svaki dizajnirali po jedan stol za laptop i po jedan stol za stolno računalo, a svi su u konačnici realizirani zbog specifičnosti i zanimljivosti), a sve ih odlikuju jedinstvene karakteristike mobilnosti, sklopivosti, sposobnosti zaključavanja, uključenost prostora za pohranu i integriranih utičnica. Tvrtka nudi i mogućnost personalizacije mobilne uredske jedinice, primjenom boja brenda i logotipa tvrtke.

Također, naši interijeristi posjetili su novootvoreni Max & Moris-ov showroom u Splitu kako bi se upoznali s posljednjim trendovima u projektiranju namještaja, procesu izrade i sklapanja namještaja po mjeri, materijalima, standardnim dimenzijama, okovima... Polaznici su imali priliku vidjeti i isprobati puno uzoraka materijala te se informirati o njihovim sastavima i svojstvima. 


Ovom obuhvatnom proljetnom terenskom nastavom, naši polaznici, koji kroz kurikulum druge godine dizajna interijera upotrebom suvremenih CAD alata ovladavaju upravo projektiranjem, opremanjem i dekoriranjem komercijalnih prostora, iz prve su se ruke upoznali sa standardima i inovacijama u dizajniranju ureda, ugostiteljskih objekata, trgovina i specijaliziranih shopova, kako bi sutra svojim klijentima spremno mogli ponuditi ponajbolja rješenja. Zahvaljujemo se svim djelatnicima tvrtki koje su nas ugostile i posjetile na svoj pažnji, susretljivosti i ljubaznosti koju su nam posvetili!!!


Fotografije: iz arhive škole Callegari

Share This Post

Post Navigation

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u
Previous

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u konti...
Više...
Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA
Next

Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Leave review
Završio je još jedan u nizu naših iznimno popularn...
Više...

Blog kategorije

Recent Posts

Predstavljamo naše predavačice vizažizma u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Predstavljamo naše predavačice vizažizma u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Leave review
Ove jeseni krenuo je novi ciklus programa osposobljavanja Vizažist u našim ...
Više...
Terenska nastava u Rijeci za polaznice programa Dizajner interijera

Terenska nastava u Rijeci za polaznice programa Dizajner interijera

Leave review
Riječke polaznice druge godine dizajna interijera imale su vrlo zanimljivu ...
Više...
POLAZNICE PROGRAMA VIZAŽIST U ZAGREBU, RIJECI I SPLITU NA TERENSKOJ NASTAVI

POLAZNICE PROGRAMA VIZAŽIST U ZAGREBU, RIJECI I SPLITU NA TERENSKOJ NASTAVI

Leave review
U školama Callegari u Zagrebu, Rijeci i Splitu nastava je u punom jeku. Naš...
Više...
MODNI CRTEŽ U MODNOM DIZAJNU

MODNI CRTEŽ U MODNOM DIZAJNU

Leave review
Moda je izuzetno atraktivna industrija koja okuplja brojne kreativce i ljub...
Više...

Post Tags

Follow us

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u
Previous

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u konti...
Više...
Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA
Next

Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Leave review
Završio je još jedan u nizu naših iznimno popularn...
Više...