PETI KUT - poduzetništvo u interijerima Callegarijevih alumna na relaciji Rijeka-Cres

Karla BrusićJasmina Nesimi Maltež Callegarijeve su alumne koje su pokrenule vlastiti posao i otvorile tvrtku za uređenje interijera Peti kut. One su kvarnerski ženski dizajnerski i poduzetnički dvojac; u kolovozu 2018. god. u Mitan Marini svečano su promovirane u Stilistice uređenja unutarnjeg prostora, a u srpnju 2019. u Aquariusu 3000 u Dizajnerice interijera. Ovo je njihova priča...


"Naša priča počinje prije tri godine upisom u školu Callegari u Rijeci gdje smo počele ostvarivati svoje snove. Tu smo kao polaznice - u grupi od šest obiteljskih žena - učile o nečemu što je do tada bio samo hobi - čitanje dizajnerskih časopisa, gledanje In Dizajna, sugeriranje rješenja u uređenju prostora prijateljima i obitelji... Bili smo dosta aktivna grupa polaznica, željna znanja i rada, a bijeg iz svakodnevnice i odlično društvo samo je pomoglo da se pokažu odlični rezultati. Uslijedila su i studijska putovanja koja su uz vodstvo naše profesorice - Andree Radović - bila dosta poučna i, nama tada još bitnije, završavala odličnom zabavomNakon vrlo uspješne prve godine uslijedila je i druga, naravno, u istom sastavu! Uz neka sitna predomišljanja i nesigurnosti uvijek smo bile podrška jedna drugoj i uspjele sve izgurati do kraja. Druga  godina donijela je među nama polaznicama izdvajanja u pogledu interesa, rada, ambicija i tu počinje zajednički rad nas dvije.


Počevši od sitnih poslića - malenih make overa gdje smo tražile pomoć jedna od druge - shvatile smo da ta suradnja ide u dobrom smjeru. Nije trebalo dugo da već krajem druge edukacijske godine kao dizajnerski tim dobijemo prvi ozbiljan posao - uređenja stana koji je prvotno trebao biti za najam, ali se investitorima na kraju toliko svidio da su odlučili živjeti u njemu. Nakon još nekoliko dobrih projekata došao je Peti kut - naš zajednički posao, naša firma, nešto o čemu prije tako malo vremena nismo ni sanjale! 


Peti kut rezultat je zajedničke suradnje na relaciji Rijeka-Cres i možemo reći da odlično pokrivamo i jedno i drugo područje. Do sada je bilo vrlo zanimljivih projekata i klijenata s različitim željama i potrebama, a svaki novi projekt bio je spoznaja i iskustvo više! Nakon dosadašnjih stambenih projekata nedavno smo dobili i  ponudu za uređenje javnih objekata što nam govori da su ljudi prepoznali naš rad i našu predanost poslu - Turistička zajednica Grada Cresa ukazala nam je svoje povjerenje i nadamo se novoj uspješnoj suradnji…


Callegari nam je otvorio ta vrata koja su se uz obitelj i djecu u jednom trenutku i zatvorila - pomogavši nam da za svoje talente, ambicije i snove ipak nađemo taj svoj peti kut!"


Tekst: Karla BrusićCallegarijeva alumna, dizajnerica interijera i suvlasnica tvrtke za uređenje interijera Peti kut


Nešto od naših radova…..

Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Materijali u interijeru: terenska nastava u salonu CREDO CENTAR u Rijeci

Materijali u interijeru: terenska nastava u salonu CREDO CENTAR u Rijeci

Leave review
U sklopu programa osposobljavanja za STILISTA UREĐENJA UNUTARNJIH PROSTORA ...
Više...
NOVI KURIKULUM: 3D modeliranje, vizualizacija i animacija interijera - EDUKACIJA PREDAVAČA

NOVI KURIKULUM: 3D modeliranje, vizualizacija i animacija interijera - EDUKACIJA PREDAVAČA

Leave review
Prošlog vikenda, 27.-28. lipnja, u našoj zagrebačkoj školi u Gajevoj ulici,...
Više...
Callegarijevi polaznici makeup lookovima razveselili splitske zvijezde maturalne večeri Zaklade Hrvatska za djecu

Callegarijevi polaznici makeup lookovima razveselili splitske zvijezde maturalne večeri Zaklade Hrvatska za djecu

Leave review
Callegarijeve polaznice vizažizma u Splitu - Stella Naranča, Lucija Pauk i ...
Više...
Potreba za ljepotom

Potreba za ljepotom

Leave review
Jedan od najznačajnijih filozofa u povijesti, Immanuel Kant, tvrdio je kako...
Više...

Post Tags

Follow us