NOVI KURIKULUM: 3D modeliranje, vizualizacija i animacija interijera - EDUKACIJA PREDAVAČA

Prošlog vikenda, 27.-28. lipnja, u našoj zagrebačkoj školi, održana je edukacija naših predavača u programima dizajna interijera. Uz predavače interijera iz Callegarijevih škola iz Splita, Rijeke i Zagreba, na edukaciji su sudjelovali i voditelji svih škola, stručno - pedagoški voditelj te članovi uprave škole sa zajedničkim ciljem implementiranja novog CAD kurikuluma u programe iz područja dizajna interijera.  


U kompletno obnovljenim prostorijama škole u Gajevoj ulici koje su u nedavnom potresu pretrpjele velika oštećenja i usprkos pogoršanja epidemiološke situacije zbog COVIDA-19, nakon što su prethodno kroz on-line edukacije informirani o načinima korištenja CAD softvera (AutoCADSketchUp, Enscape, Lumion) u interijerima, naši predavači uspješno su se upoznali s novim kurikulumom za 3D dizajniranje interijera koji će se od jeseni integrirati u 2. godinu - program usavršavanja za Dizajnera interijera (u dijelu 3D modeliranja interijera) i 3. godinu - program usavršavanja za Samostalnog dizajnera interijera - Specijalista  (u dijelu 3D renderiranja , vizualizacije i animacije interijera). Uz zajedničko definiranje izvedbenog programa za novi CAD kurikulum, okupljanje predavača interijera iz triju Callegarijevih škola omogućilo je razmjenu iskustava i primjera dobre prakse poučavanja u programima dizajna interijera te dogovor oko željenih načina izvedbe programa u području dizajna interijera, kao i priliku za druženje i bolje međusobno upoznavanje kao temelja veće suradnje i razmjene nastavničkih ideja i materijala u narednim godinama.


Naš novi kurikulum za 3D modeliranje, renderiranje, vizualizaciju i animaciju interijera razvijen je u okviru projekta "Prošećimo vlastitim projektom interijera" sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2) u iznosu od 230.997,80 kn i za njegovo izvođenje nabavljena je nova računalna oprema naprednih tehnoloških karakteristika i CAD softveri za sve tri Callegarijeve škole.


Kao što sam naziv projekta kaže, polaznici koji savladaju naš novi kurikulum za 3D modeliranje, renderiranje, vizualizaciju i animaciju interijera  moći će u svojoj praksi dizajnera interijera "prošetati" svoje klijente kroz prostor koji su za njiih projektirali, odnosno moći će za klijente izraditi fotorealistične 3D prikaze projekta interijera omogućujući im da uistinu dožive projektirani i dizajnirani prostor u kojeg planiraju uložiti sredstva. Naime, ovladavanjem 3D modeliranja, renderiranja, vizualizacije i animacije interijera polaznici mogu brzo i učinkovito prezentirati projektno okruženje, dnevno svjetlo, teksture, materijale, zelenilo, pa čak i zvuk kako bi dobili impresivne prezentacije projekta interijera i impresionirali klijente.


Sudionici održane vikend edukacije - Callegarijevi predavači interijera i voditelji škola - visokim su ocjenama ocijenili svoje zadovoljstvo realiziranom aktivnošću.  Iznimno su zadovoljni novim kurikulumom za 3D modeliranje, renderiranje, vizualizaciju i animaciju interijera koji će se realizirati kroz konkretne projektne zadatke opremanja interijera komercijalne, smještajne i višenamjenske namjenes iznimno visokim udjelom praktične nastave i individualno - konzultativne nastave te obogaćivanjem redovite satnice s dodatnom on-line nastavom. Naši predavači vesele se daljnjoj međusobnoj razmjeni predavačkih iskustava tijekom izvođenja nastave koja ide u korak sa suvremenim trendovima u projektiranju i dizajniranju interijera. 


Fotografije: iz arhive škole Callegari


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

MAKE-UP za novi PODCAST „Na entu s 5rekovićem“

MAKE-UP za novi PODCAST „Na entu s 5rekovićem“

Leave review
Naše diplomantice i polaznice vizažizma Elena Geček, Mirjana Režek, Larisa ...
Više...
Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Leave review
Završio je još jedan u nizu naših iznimno popularnih TEČAJEVA KROJENJA I ŠI...
Više...
Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA:  LETIZIA, LIVING ROOMS,  Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA: LETIZIA, LIVING ROOMS, Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Leave review
Naši polaznici programa dizajna interijera proteklih su tjedana obišli niz ...
Više...
Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u kontinuiranoj potrazi za inspi...
Više...

Post Tags

Follow us