Callegarijevi ALUMNI na otvorenju EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE - RijekaPORTer 2020

Callegarijevi alumni mode sudjelovali su na velikom modnom defileu na otvorenju Europske prijestolnice kulture i oduševili publiku jedinstvenim kreacijama!


U sklopu manifestacije RijekaPORTer 2020., održane 1. veljače od 12 do 16 sati,  pod sloganom „Rijeka se nosi, nosimo Rijeku!“, više od 1000 gladatelja uživalo je u velikom uličnom modnom defileu koji je svoju kulminaciju imao u 14 sati na Čajnom trgu i zanimljivoj pozornici prozirne kupole preko koje su se slijevale kišne kapljice i činile poseban efekt. Sudjelovalo je ukupno 11 dizajnera koji promišljaju filozofiju slow fashion mode, reciklaže, ponovne upotrebe odbačenih materijala te održivu modu, a uz Anu Kujundžić, Uroša Raguža, Eni Slosar, Ivu Rak-Ivac Kreativac, KM Design, Shoe Missing, Goranu Nedić-Miau Couture, predstavili su se i naši bivši polaznici - Janja Passeri, Višnja Huljev-Manufraktura i Chris J. Mrsic, kao i naša riječka predavačica modnog stilizma Maja Tomažić Jakumatović sa svojim brendom MyHappySkirt.


Veliki broj posjetitelja i prolaznika privukla je upravo modna instalacija Riječki brhani koja tematizira suknje poznatih i manje poznatih  Riječana i kojom  autorica i predavač škole Callegari - Maja Tomažić Jakumatović promišlja o suknji kao izvoru ženske energije, simbolike doma, sigurnosti i majke, ali i suknji kao izvorno muškom odjevnom premetu. Veliko zanimanje publike privukla je i unisex suknja Riječki brhan inspiriran riječkim mlekaricama, nonama, njihovim brhanima i trvezima, kao i suknje riječkih kreativki nastale na radionici recikliranja traperica za čije je sudionike bar zdravih napitaka Priroda i društvo kreirao voćni napitak smoothie RiPORTer 2020.


Uistinu, Rijeka se nosila 1. veljače; disala je kreativom, zabavom, kulturom, dobrom energijom gostiju, prolaznika, domaćina... Bila je lijepa, šarena, vedra i taman kišna, izazovna i posebna, neponovljiva i poželjeli smo je još! Cjelokupni program RijekaPORTer 2020. obuhvatio je više od 30 sudionika: od modela modne agencije Art modis, riječkih studenata i studentica, volonterki, šminkerice Romane Poropat, hair stilistice Ine Kovač koja je svoje modne fascinatore izradila na temu industrijskih motiva – vijaka , željeznih elemenata, ostataka dugmića i sl. Uz dobru atmosferu i trud svih sudionika nastale su i neke nove ideje za buduće suradnje s dizajnerima škole Callegari....


Foto by: Ivor MažarShare This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Leave review
U školi Callegari u Zagrebu stasala je nova generacija dizajnera interijera...
Više...
Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Leave review
Oduvijek je čovjek ukrašavao i uređivao prostor u kojem živi. Stoga se konc...
Više...
Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Leave review
Škola Callegari ugostila je djevojke iz agencije CROSTARS model & talent cl...
Više...
Terenske nastave i aktivnosti izvan učionice

Terenske nastave i aktivnosti izvan učionice

Leave review
Važna značajka kurikuluma škole Callegari je inzistiranje na velikom udjelu...
Više...

Post Tags

Follow us