Callegarijevi ALUMNI na otvorenju EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE - RijekaPORTer 2020

Callegarijevi alumni mode sudjelovali su na velikom modnom defileu na otvorenju Europske prijestolnice kulture i oduševili publiku jedinstvenim kreacijama!


U sklopu manifestacije RijekaPORTer 2020., održane 1. veljače od 12 do 16 sati,  pod sloganom „Rijeka se nosi, nosimo Rijeku!“, više od 1000 gladatelja uživalo je u velikom uličnom modnom defileu koji je svoju kulminaciju imao u 14 sati na Čajnom trgu i zanimljivoj pozornici prozirne kupole preko koje su se slijevale kišne kapljice i činile poseban efekt. Sudjelovalo je ukupno 11 dizajnera koji promišljaju filozofiju slow fashion mode, reciklaže, ponovne upotrebe odbačenih materijala te održivu modu, a uz Anu Kujundžić, Uroša Raguža, Eni Slosar, Ivu Rak-Ivac Kreativac, KM Design, Shoe Missing, Goranu Nedić-Miau Couture, predstavili su se i naši bivši polaznici - Janja Passeri, Višnja Huljev-Manufraktura i Chris J. Mrsic, kao i naša riječka predavačica modnog stilizma Maja Tomažić Jakumatović sa svojim brendom MyHappySkirt.


Veliki broj posjetitelja i prolaznika privukla je upravo modna instalacija Riječki brhani koja tematizira suknje poznatih i manje poznatih  Riječana i kojom  autorica i predavač škole Callegari - Maja Tomažić Jakumatović promišlja o suknji kao izvoru ženske energije, simbolike doma, sigurnosti i majke, ali i suknji kao izvorno muškom odjevnom premetu. Veliko zanimanje publike privukla je i unisex suknja Riječki brhan inspiriran riječkim mlekaricama, nonama, njihovim brhanima i trvezima, kao i suknje riječkih kreativki nastale na radionici recikliranja traperica za čije je sudionike bar zdravih napitaka Priroda i društvo kreirao voćni napitak smoothie RiPORTer 2020.


Uistinu, Rijeka se nosila 1. veljače; disala je kreativom, zabavom, kulturom, dobrom energijom gostiju, prolaznika, domaćina... Bila je lijepa, šarena, vedra i taman kišna, izazovna i posebna, neponovljiva i poželjeli smo je još! Cjelokupni program RijekaPORTer 2020. obuhvatio je više od 30 sudionika: od modela modne agencije Art modis, riječkih studenata i studentica, volonterki, šminkerice Romane Poropat, hair stilistice Ine Kovač koja je svoje modne fascinatore izradila na temu industrijskih motiva – vijaka , željeznih elemenata, ostataka dugmića i sl. Uz dobru atmosferu i trud svih sudionika nastale su i neke nove ideje za buduće suradnje s dizajnerima škole Callegari....


Foto by: Ivor MažarShare This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA:  LETIZIA, LIVING ROOMS,  Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA: LETIZIA, LIVING ROOMS, Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Leave review
Naši polaznici programa dizajna interijera proteklih su tjedana obišli niz ...
Više...
Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u kontinuiranoj potrazi za inspi...
Više...
LIGHT DIZAJN – još jedna kurikularna inovacija u interijerima

LIGHT DIZAJN – još jedna kurikularna inovacija u interijerima

Leave review
Nakon uvođenja 3D modeliranja, vizualizacije i animacije, u naše programe i...
Više...
RADIONICE

RADIONICE "Vrtova u boci" i "Dizajniranja logotipa" u OŠ HUGO KON

Leave review
Bili smo u gostima u zagrebačkoj gornjogradskoj osnovnoj školi HUGO KON gdj...
Više...

Post Tags

Follow us