“LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA”

ŠKOLA CALLEGARI u Zagrebu, Rijeci i Splitu daje priliku za uključivanje na tržište rada nezaposlenim ženama i pripadnicama nacionalnih manjina kroz projekt


“LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA”.


Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III) u iznosu od 892.947,72 KN.


Projekt započinje s današnjom svečanošću potpisivanja ugovora (26. ožujka 2019.) i traje 17 mjeseci. Projektom ćemo proizvesti i promovirati izvorno hrvatske proizvode, napravljene ručnim radom, kombinirajući prepoznatljive lokalne tradicijske simbole s modernim dizajnom nosivih modnih kreacija te osposobiti korisnice projekta za izradu i tržišno plasiranje izvornih lokalnih suvenira - turistički atraktivnih odjevnih predmeta i modnih dodataka. Škola Callegari poznata je po originalnim talijanskim tehnikama kroja zbog čega su mnogi naši polaznici postali cijenjeni modni stilisti i modelisti, uspješno koristeći svoja znanja i vještine kod poslodavaca ili u vlastitom obrtu/tvrtki/udruzi/zadruzi.

Pozivamo kreativne nezaposlene žene svih dobnih skupina te pripadnice nacionalnih manjina da se uključe u naš projekt i školuju se za dizajniranje, krojenje i šivanje turistički atraktivnih odjevnih predmeta i modnih dodataka te time osiguraju svoju (samo)zapošljivost u rastućem turističkom sektoru i velikoj potražnji za autohtonim i atraktivnim suvenirima.
Share This Post

Zadnje novosti