Callegari Zagreb
Gajeva 6, 10000 Zagreb
E-mail: callegari@callegari.hr
Tel: 01 46 12 890
 
 

Callegari Rijeka
Pomerio 21, 51 000 Rijeka
E-mail: rijeka@callegari.hr
Tel: 051 330 594, 051 319 082
 
 

Callegari Split
Pojišanska 7, 21 000 Split
E-mail: split@callegari.hr
Tel: 021 482 236, 021 482 242
 
 

Callegari Zadar
Nikole Tesle 9C, 23000 Zadar
E-mail: callegari@callegari.hr
Tel: 01 46 12 890

ZAŠTO

ODABRATI

ŠKOLU 

CALLEGARI

Dizajn je sve što nas okružuje. Strast prema dizajnu i kreativnosti potrebno je usmjeriti u najbolje edukacije koje će Vas pripremiti za profesionalno bavljenje dizajniranjem u području mode ili interijera. Uspješno završenim programima škole Callegari možete ostvariti svoju viziju i profesionalno dizajnirati i modelirati odjevne predmete, baviti se poslovima u području vizažizma ili samostalno dizajnirati i uređivati unutarnje prostore stambene ili poslovne namjene. Programi i edukacije u školi Callegari vode Vas kroz raznolike zanimljive sadržaje za razvijanje kreativnosti, usvajanje metodologije dizajna te stjecanje vještina i kompetencija za osmišljavanje, profesionalno dizajniranje, projektiranje, oblikovanje, prezentaciju, predstavljanje i posredovanje novih i jedinstvenih projekata i ideja. Callegarijevi predavači su profesionalci koji će uložiti svo svoje znanje, iskustvo i vrijeme u Vaše obrazovanje koristeći se mnoštvom kreativnih projektnih zadataka, praktičnom i terenskom nastavom te sudjelovanjem na značajnim manifestacijama iz područja mode, dizajna i makeupa. Zahvaljujući jedinstvenim, tržištu rada usmjerenim i verificiranim programima škola Callegari svojim polaznicima omogućuje iznimno visoku zapošljivost. 

polaznici 

o nama

Ankica Juričević

Ankica Juričević

Sada, kad su se moji dojmovi o vašem tečaju za vizažista konačno malo slegli, mogu reći samo riječi hvale! Jako mi se svidjelo što je vaša škola zaista ozbiljna po pitanju provođenja školovanja, sve što je bilo dogovoreno se i realiziralo, a ovdje mislim na terensku nastavu unatoč tome što je tečaj trajao samo 3 mjeseca. Željela bih posebno pohvaliti našu predavačicu Moniku Maček, mladu, ambicioznu, upornu, profesionalnu i brižnu. Zaista je osoba na mjestu! Kao najveću kvalitetu bih istaknula činjenicu se Monika potrudila pripremiti nas na temelju našeg osobnog iskustva za sve moguće situacije koje bi se mogle dogoditi kada jednom krenemo svojim putem. Rekla bih da je dobro obavila posao što se tiče i praktičnog i psihološkog aspekta. Mislim da se možete kao škola jako ponositi jer rijetko koja škola nudi ono što vi nudite. Samo tako i dalje, i želim vam sve dobro! Od mene čista 5!
Martina Pungartnik
vizažist
U školi Callegari uživala sam u svakoj novoj lekciji, svakoj zadaći i novom kroju i zahvalna sam predavačici Danijeli Malinarić koja mi je uspješno i na jednostavan način prenijela potrebno znanje. Sretna sam jer sam kroz znanje koje sam dobila u školi ispunila svoj san i svoj najdraži hobi pretvorila u posao. Da bi dospjela do krojačkog salona puno sam sati rada uložila u vježbanje modeliranja i još uvijek učim, iako sam već prilično napredovala. 

 

Suzana Mužić, Lilium Dresses
modelist visoke mode


Suzana Vuljan

Suzana Vuljan

Sjećam se da sam se određeno razdoblje nakon završetka tečaja krojenja i šivanja raspitivala o dodatnom obrazovanju koje se nudi u Splitu i putem interneta dobila informacije o školi Callegari. Tijekom jednogodišnjeg obrazovanja škola mi je omogućila da naučim više o teoriji i povijesti mode, dizajnu i tekstilnim tkaninama, a uz predavačicu Tinu Šarić, koja u Splitu predaje stručne predmete vezane za modu, dodatno sam razvila vještinu crtanja modne figure i unaprijedila dotadašnje poglede na dizajn općenito. Iskustvo koje sam ponijela sa Callegarija bez dvojbe bih opisala kao zabavno putovanje koje traje do danas. Naime, i danas, iako je prošlo nekoliko godina od završetka mojeg školovanja, imam kolegijalan odnos s bivšim predavačima koje uvijek mogu kontaktirati i zatražiti savjet.
 
Suzana Vuljan, SV Design
modni stilist odjeće s marketingom
Nakon pomnog istraživanja i preporuka drugih vizažistica odlučila sam se za jednogodišnji program u školi Callegari. Osim trajanja programa, pri upisu je presudila i kompetentnost predavača koja u školi Callegari nadilazi onu mnogobrojnih vizažista koji nude svoje tečajeve bazirane na tek nekoliko godina iskustva i, u većini slučajeva, jednom stilu šminkanja. Teorijsko znanje, vježbanje na drugim licima iz “razreda” (jer povući eyeliner na sebi ili na nekome drugom dvije su totalno različite discipline), domaće zadaće, asistiranje predavaču na raznim poslovima, te življenje makeupa jednu cijelu godinu učinili su me na kraju programa kompletnom i samouvjerenom vizažisticom. Do tada sam već imala svoju malu bazu klijentica i fotografa s kojima surađujem, koja je od tada samo rasla. Posljednje 4 godine radim kao profesionalni vizažist u Dohi.

 

Katarina Baković
vizažist


Peti kut

Peti kut

Naša priča počinje prije tri godine upisom u školu Callegari u Rijeci gdje smo počele ostvarivati svoje snove. Tu smo kao polaznice u grupi od šest obiteljskih žena učile o nečemu što je do tada bio samo hobi: čitanje dizajnerskih časopisa, gledanje In Dizajna, sugeriranje rješenja u uređenju prostora prijateljima i obitelji [...] Uslijedila su i studijska putovanja koja su uz vodstvo naše profesorice Andree Radović bila dosta poučna i, nama tada još bitnije, završavala odličnom zabavom. Nakon vrlo uspješne prve godine uslijedila je i druga, naravno, u istom sastavu! Uz neka sitna predomišljanja i nesigurnosti uvijek smo bile podrška jedna drugoj i uspjele sve izgurati do kraja. Druga godina donijela je među nama polaznicama izdvajanja u pogledu interesa, rada, ambicija i tu počinje zajednički rad nas dvije.
 
Karla Brusić i Jasmina Nesimi Maltež, Peti kut
Dizajner interijera
Maja Loncar

Maja Loncar

Za mene su to (u školi Callegari) bile dvije godine školovanja koje sam proživjela maksimalno produktivno. Cilj je bio ugrabiti svo znanje koje mogu od svojih mentora i ja im se ovom prilikom zahvaljujem, jer nisu me samo podučavali, oni su me gurnuli preko mojih granica, podržali me i ohrabrili da njegujem i razvijam svoju strast prema dizajnu interijera. A sve što radimo iz srca, s ljubavlju, ne može biti neprimijećeno.
Maja Lončar, ML Solutions
dizajner interijera


Jelena Bosnjak

Jelena Bosnjak

Ja sam puno toga naučila upravo u školi Callegari i upravo iz osobnih iskustava predavača koji su mi stalno govorili: prezentiraj se, odvaži se, prodaj, budi kreativna. Kroz gotovo sva predavanja na odjelu modnog stilista odjeće s marketingom provlačile su se te četiri važne stavke. Da su važne shvatila sam tek kasnije kad sam samostalno počela raditi. Važne su jer jedna bez druge ne funkcioniraju. Ja sam ponekad možda previše ekstravagantna, voljela bih raditi više „za svoju dušu“, ali s vremenom sam shvatila da je moda biznis u kojem treba znati opstati.
 
Jelena Bošnjak, modni brand JB
Modni stilist odjeće s marketingom
Julija Koludrovic

Julija Koludrovic

Iz svog školovanja u Callegariju najviše pamtim odlične profesorice Miju i Dolores koje su mi prenosile svoje znanje, vještine, savjete i iskustva. One su mi pomogle dočarati kako će sam posao izgledati i pripremale su me za taj posao time što smo već kroz školovanje imali priliku šminkati na raznim događanjima i vidjeti kako stvari izgledaju iza kamere i u backstageu. Terenska nastava je bila sjajno iskustvo i stvorila je kontakte za nove suradnje, ali i omogućila da shvatim kako su upravo kvaliteta i brzina nekad ključni u ovo poslu.
Julija Koludrović, JK Beauty Studio
vizažist