NATJEČAJ ZA SIMBOLE- LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA

Pozivamo Vas da se odazovete na NATJEČAJ ZA ORIGINALNI DIZAJN LOKALNO PREPOZNATLJIVOG SIMBOLA GRADA ZAGREBA, GRADA SPLITA I GRADA RIJEKE koji raspisujemo u sklopu EU projekta „Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena“.

Projektom želimo proizvesti originalne, turistički atraktivne suvenire - ženske odjevne predmete i modne dodatke. Kako bi ovi suveniri doista bili atraktivni želimo pozvati modne dizajnere da izrade modne kolekcije inspirirane lokalnim podnebljem, etno motivima, tradicijskim materijalima i tehnikama kroz drugi Natječaj za dizajnerske kolekcije koji ćemo raspisati nakon ovog natječaja.

Ovim natječajem pozivamo Vas, dizajnere i umjetnike, da osmislite inovativan dizajn prepoznatljivog simbola grada Zagreba, Splita i Rijeke koje ćemo aplicirati na dizajnerske modne kolekcije. Smatramo da ćemo na taj način osigurati kvalitetu, originalnost i atraktivnost suvenira - ženskih odjevnih predmeta i modnih dodataka koji će se izraditi kroz ovaj projekt. Vašim dizajnerskim rješenjima doprinijet ćete kako kvaliteti naših suvenira, tako i kvaliteti provedbe našeg EU projekta te kvaliteti obrazovanja naših korisnica projekta – nezaposlenih žena svih dobnih skupina koje će se besplatno osposobiti za stiliziranje, krojenje, šivanje i ukrašavanje odjevnih predmeta – suvenira i tako (osposobljavanjem; psihološkim osnaživanjem; edukacijom o načinima aktivnog traženja zaposlenja, mogućnostima samozapošljavanja i plasiranja na tržište vlastitih rukotvorina; primjerima dobre proizvodne prakse) steći nove prilike za (samo)zapošljavanje.  


Najbolja dizajnerska rješenja za simbole grada Zagreba, Splita i Rijeke biti će odabrana prema sljedećim kriterijima:

  • Dizajnersko rješenje odražava lokalno prepoznatljiv simbol grada - „priča priču“;

  • Dizajnersko rješenje odražava kreativnost, inovativnost, emocije i kulturne odrednice koje se povezuju s pojedinim gradom;

  • Dizajnersko rješenje predstavlja spoj tradicije i modernog;

  • Dizajnersko rješenje ima kulturno - povijesni, tradicijski i suvremeni element;

  • Dizajnersko rješenje prepoznatljivo je i jedinstveno;

  • Dizajnersko rješenje zadovoljava visoke estetske kriterije;

  • Dizajnersko rješenje pogodno je za apliciranje na ženske odjevne predmete i modne dodatke.

Sve o pravilima natječaja i načinima prijave možete saznati u Pravilniku koji se nalazi u prilogu ovog poziva.

Natječaj je otvoren do 30. 06. 2019. god. do 24 h.

Autorski radovi na natječaj šalju se elektronskom poštom na mail adresu navedenu u Pravilniku, obavezno zajedno s potpisanom i skeniranom Prijavnicom koja se nalazi u prilogu ovog poziva te ostalom popratnom dokumentacijom (kratkim profesionalnim životopisom i kratkim tekstualnim obrazloženjem rada).

3 najbolja dizajnerska rješenja (po 1 za simbol pojedinog Grada) biti će nagrađena novčanim nagradama. Također, kroz niz projektnih aktivnosti intenzivno će se promovirati radovi pobjednika, svih finalista Natječaja i sva rješenja simbola koja će se aplicirati na izrađene suvenire – modne kolekcije


praviLNIK NATJEČAJA

PRIJAVNICA

Svi projekti

NATJEČAJ ZA MODNE KOLEKCIJE- “LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA”.

NATJEČAJ ZA MODNE KOLEKCIJE- “LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA”.

Više...
NATJEČAJ ZA SIMBOLE- LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA

NATJEČAJ ZA SIMBOLE- LOKALNO PREPOZNATLJIV SUVENIR PLOD RUKU KREATIVNIH ŽENA

NATJEČAJ ZA ORIGINALNI DIZAJN LOKALNO PREPOZNATLJIVOG SIMBOLA GRADA ZAGREBA...
Više...
Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena

Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena

KREATIVNE I HRABRE NEZAPOSLENE ŽENE U ZAGREBU, SPLITU I RIJECI
Više...