TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Callegarijev TEČAJ KROJENJA I ŠIVANJA – odjeća po Vašoj “mjeri”

Iz učionice

Callegarijev Tečaj krojenja i šivanja vesela je i opet vrlo popularna modna priča u kojoj Vas učimo sašiti osnovne odjevne predmete – suknju, hlače i košulju (dakako, košulja se može produžiti u haljinu ili pretvoriti u jaknicu) po vlastitoj zamisli, po vlastitim tjelesnim mjerama i, ono najvažnije, vlastitim rukama!

Tijekom 2 mjeseca naučit ćete karakteristike i namjene pojedinih vrsta tkanina, pravilno uzimanje mjera, vađenje krojeva iz Burde, prilagođavanje krojeva tjelesnim mjerama, konstruiranje modela na papiru te pozicioniranje modela na tkanini i iskrajanje krojnih dijelova. Upoznat ćete se s mogućnostima šivaćeg stroja, naučiti rukovati šivaćom mašinom te početi šivati svoje prve odjevne predmete sa zatvaračima, gumbima, naborima, faldama, ušicima, pasicama, volanima…. 

Tečaj krojenja i šivanja u školi Callegari nešto je najbolje što mi se dogodilo. Vrlo dinamičan i aktivan, prilagođen onima koji ne znaju ništa, kao i onima koji su se već susreli sa šivaćim počecima. Kao početnik  puno sam toga naučila – tečaj je vrlo kvalitetno osmišljen i proveden. Mašine su nove i odlično šivaju te omogućuju uživanje u svakom trenutku. Opuštena atmosfera, pregršt znanja koje nam predano prenosi naša teta Ružica u kombinaciji s našim osobni trudom i radom – rezultati ne izostaju. Divno je kad sam sebi skrojiš i sašiješ odjevni predmet – po svojim mjerama, svojim rukama.”

Kristina Jaranović – Callegarijeva polaznica Tečaja krojenja i šivanja

“Jako sam zadovoljna pohađanjem Tečaja krojenja i šivanja u školi Callegari koja je zaista napravila sve da bi se polaznici u radnoj atmosferi osjećali ugodno i opušteno. Jako lijepo funkcioniramo kao grupa od ukupno 4-5 polaznika – tečaj s tako malim brojem polaznika skoro je individualan. Gospođa Ružica nam svima nesebično prenosi svoja znanja i vještine u izradi svakog pojedinog predmeta. Zaista sam sretna što sam se odvažila upisati tečaj krojenja i šivanja i napokon učiniti nešto za sebe što sam oduvijek željela.

Dijana Novak-Mareljić – Callegarijeva polaznica Tečaja krojenja i šivanja

Stoga, obrišite prašinu sa šivaćih mašina koje ste naslijedili od svojih baka i kroz Callegarijev tečaj priuštite sebi i svojima odjeću po mjeri vlastitog tijela, estetskog ukusa, u omiljenim tkaninama i bojama! Izbjegnite frustracije po dućanima zbog neodgovarajućih mjera i za Vas pogrešnih modnih trendova, razigrajte svoju maštu, oživite neke skrivene talente, osvježite svoju svakodnevicu vlastitim nosivim rukotvorinama, darujte članove obitelji i prijatelje jedinstvenim darovima, ovladajte korisnim starim zanatom i podebljajte svoj kućni buđet,  igrajte se sa svojom djecom….​