Modelist visoke mode

12 mjeseci
Male grupe
Diploma
Upis u e-radnu knjižicu

Program osposobljavanja škole Callegari za Modelistu visoke moda namijenjen je kreativcima koji žele steći osnovno ili proširiti postojeće znanje o krojenju i konstrukciji ženskih odjevnih predmeta. Razumijevajući konstrukciju krojeva polaznici dobivaju znanje i sposobnost da iz crteža modnog stilista izrade kroj potreban za izradu odjevnog predmeta. Kroz školovanje polaznici se osposobljavaju za široko područje rada, od industrijske proizvodnje do modnih salona za izradu odjeće po mjeri. 


U modnoj industriji odjevni predmeti su onoliko dobri koliko su dobri krojevi iz kojih su izrađeni. Škola Callegari poznata je po jedinstvenim, originalnim, talijanskim tehnikama kroja koje se primijenjuju još od 1937. god. i kontinuirano do danas razvijaju kako bi zadovoljile industrijske potrebe te zahtjeve izrade odjeće po mjeri, zbog čega su mnogi naši polaznici postali cijenjeni modelisti, uspješno koristeći svoja znanja i vještine kod poslodavaca ili u vlastitom obrtu/tvrtki/udruzi/zadruzi. Metodologija krojenja škole Callegari dobila je niz domaćih i svjetskih priznanja za kvalitetu i jednostavnost krojenja.
Također, u našoj Školi radimo sa jedinstvenim proporcionalnim mjernim tablicama koje su izumi talijanski majstori krojenja te primjenjujemo posebne instrumente: krivuljar i skalimetar-mjericu koji polaznicima omogućavaju da brzo i lako savladaju čak i složene krojeve.


Tijekom školovanja posebna se pozornost pridaje praktičnoj nastavi. Polaznici uče modeliranje i gradiranje krojeva, tj. prilagoditi kroj različitim konfekcijskim veličinama i tjelesnim karakteristikama. Polaznici uče pripremiti kroj, označiti sve šavove, polazne točke, smjer niti, kako bi se točno složili svi izrezani djelovi... Kroj se izvodi na laganom papiru kako bi se mogli lakše izvesti svi potrebni pomaci koje zahtijeva model... Potom, polaznici uče krojiti na materijalu i šivati jednostavnije odjevne predmete. Također, polaznici uče šivati različite vrste kragni, rukava, džepova i drugih detalja. Po završetku programa polaznici su spremni izraditi kroj za bilo koji odjevni predmet samo na temelju njegove slike, gradirati kroj i sašiti odjevni predmet.

Modelist visoke mode

Popularno

Upišite se u program

Ime i prezime*
Email *
Mjesto stanovanja*
Mobitel*
Dodatno
Odaberite grad
Zagreb
Rijeka
Split

Polaznici daju privolu školi za korištenje svojih osnovnih podataka, a sve u skladu Općoj uredbi o zaštiti podataka ( EU ) 2016/679, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, te internim aktima škole. Više detalja u pravilima privatnosti pogledajt ovdje Politika privatnosti.

POŠALJI