RADIONICE "Vrtova u boci" i "Dizajniranja logotipa" u OŠ HUGO KON

Bili smo u gostima u zagrebačkoj gornjogradskoj osnovnoj školi HUGO KON gdje smo za učenike predmetne i razredne nastave priredili 4 radionice DIZAJNIRANJA VRTOVA U BOCI i 2 radionice DIZAJNIRANJA LOGOTIPA. Radionice su dio projekta sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Ideja radionica bila je poučiti učenike važnosti vizualnog identiteta i mogućnostima vizualnog oblikovanja naše okoline te ih upoznati sa zanimanjima u području dizajna. Riječ je o još jednom ciklusu projektnih aktivnosti profesionalnog orijentiranja učenika prema zanimanjima u području dizajna, nakon uspješno realiziranih radionica modnog dizajna u splitskoj osnovnoj školi Brda te srednjoj Prirodoslovnoj školi Split

(https://callegari.hr/hr/option=com_gridbox&view=editor&tmpl=component&id=434). ​


Naša predavačica Monika Švagelj, bacc. krajobrazne arhitekture, upoznala je učenike OŠ Hugo Kon sa zanimanjem krajobraznog arhitekta kroz djeci vrlo interesantnu aktivnost dizajniranja i izrade vrtova u boci. Prije nego su se upustili u izradu terarija i vrtova u boci, učenici su ponešto naučili o karakteristikama, specifičnostima, rasprostranjenosti, potrebama i primjeni odabranih biljaka. Potom su se upoznali s koracima u izradi vrtova u bocirazlikama sustava terarija i supstrata koji se mogu koristiti te funkcijama svakog sloja koji će unositi u posude. Konačno, zasukali su rukave i prionuli na pripremu podloga za sadnju: sipanje šljunka, rezanje i postavljanje mrežice, dodavanje zemljanog supstrata i gnojiva te, na poslijetku, na sadnju bilja. Poput pravih krajobraznih arhitekata, učenici su se prilikom sadnje biljaka poigrali bojama, teksturama, veličinom i oblikom odabranih biljaka, kao i dodavanjem dekorativnih elemenata - ukrasnog kamenja, kore, grančica i drugih pripremljenih prirodnih šumskih elemenata. Radionice su rezultirale krasnim vrtovima koji će, uz detaljne upute o njihovom održavanju koje su dobili od naše Monike, još dugo krasiti školu i domove učenika!


Na radionicama dizajniranja logotipa naša predavačica Antonia Dobrota Mileković, dipl. ing. grafičkog dizajna, učenike predmetne nastave OŠ Hugo Kon upoznala je sa zanimanjem grafičkog dizajnera. Nakon što je učenicima predstavila pojam logotipa, vrste logotipa, primjere uspješnih logotipa renomiranih brendova, vrste grafičkih proizvoda, kao i metode promišljanja logotipa, učenici su samostalno dizajnirali novi logotip škole kombinacijom pripremljenih simbola u grafičkom alatu INKSCAPE. Iz učeničkih promišljanja i vizualnih oblikovanja izrodilo se mnoštvo kreativnih i zanimljivih rješenja koji će u budućnosti moguće poslužiti kaa osnova za razvoj novog logotipa škole!


Od srca se zahvaljujemo učenicima, učiteljima i upravi OŠ Hugo Kon na ovoj divnoj suradnji koja nam je obostrano donijela mnogo zadovoljstva i lijepih ostvarenja!


Fotografije: iz arhive OŠ Hugo Kon​​


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

MAKE-UP za novi PODCAST „Na entu s 5rekovićem“

MAKE-UP za novi PODCAST „Na entu s 5rekovićem“

Leave review
Naše diplomantice i polaznice vizažizma Elena Geček, Mirjana Režek, Larisa ...
Više...
Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Završio je još jedan u nizu TEČAJA KROJENJA I ŠIVANJA

Leave review
Završio je još jedan u nizu naših iznimno popularnih TEČAJEVA KROJENJA I ŠI...
Više...
Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA:  LETIZIA, LIVING ROOMS,  Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Proljetne TERENSKE naših INTERIJERISTA: LETIZIA, LIVING ROOMS, Plan 2B, SOBOČAN-interijeri, Max & Moris

Leave review
Naši polaznici programa dizajna interijera proteklih su tjedana obišli niz ...
Više...
Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Izložba STRIP i MODA u zagrebačkom MUO-u

Leave review
S našim polaznicima modnog dizajna koji su u kontinuiranoj potrazi za inspi...
Više...

Post Tags

Follow us