TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Proljeće je idealno vrijeme za dobre odluke!

Aktualno, Blog

U tijeku su upisi u proljetne grupe obrazovanja za odrasle. U našim školama u Zagrebu, Rijeci i Splitu popunjavaju se grupe za programe Stilist uređenja unutarnjih prostora, Dizajner interijera, Modni stilist odjeće s marketingom, Modelist visoke mode, Modelist muške mode i Vizažist.

Nakon što smo ispratili prethodnu generaciju polaznika koji su uspješno završili naše programe i odvažno se upustili u novu fazu svoje karijere, spremni smo za nove polaznike i s nestrpljenjem čekamo početak programa kako bi prenijeli svoje znanje na još jednu generaciju budućih dizajnera interijera, modnih stilista ili modelista i vizažista. Uz navedene programe, najavljujemo i početak tečaja programa SketchUp za sve zainteresirane osobe koje žele steći nove vještine.

U području dizajna interijera, naš program Stilist uređenja unutarnjih prostora tijekom narednih 12 mjeseci pružit će polaznicima potrebna znanja i vještine za kompletno opremanje i uređenje stambenih prostora. Korak po korak, polaznici će stjecati teorijska znanja, koja će zatim primjenjivati u praktičnom radu koji čini veliki udio nastave. Nastavno na završetak prve godine, polaznici programa Dizajner interijera će proširiti svoje kompetencije kroz temu uredskih, ugostiteljskih i prodajnih prostora. Veselimo se i novim terenskim nastavama na kojima naši polaznici uvijek saznaju mnogo novih i kvalitetnih informacija o proizvodima i tehnologijama u području dizajna interijera.

Kako su naši modni programi organizirani kao dva usmjerenja, jedan za modne stiliste, a drugi za konstruktore odjevnih predmeta, polaznici ovih programa uvijek imaju mnogo posla i marljivo rade. Modni stilisti napreduju kroz crtež koji se od jednostavnih ženskih, muških i dječjih figura postepeno pretvara u pravu modnu studiju i profesionalno izvedeni modni crtež, putem kojeg zatim pripremaju svoje maštovite modne kolekcije. Uz stjecanje teorijskog znanja o materijalima i povijesti mode, modne kolekcije polaznika nisu samo kreativne kreacije, nego izvedivi odjevni predmeti. Modelisti, pak, uče cjelokupni postupak pretvaranja zamisli u stvarni odjevni predmet kroz cjeline pripreme i izrade krojeva prilagođenih konfekcijskom broju uz pomoć čuvene Callegari metode, a zatim spajanja ili šivanja i završnih radova. Najavljujemo i program Modelist muške mode, kojeg će voditi naš novi predavač, majstor krojač Tomislav Fučkar na kojem će polaznici imati priliku naučiti krojenje i šivanje muških odjevnih predmeta na besprijekoran način.

Jednogodišnji program Vizažist sveobuhvatno je obrazovanje koje priprema polaznike za raznolikost vizažističkog posla. Program obuhvaća korektivne i dekorativne tehnike šminkanja, tehnike šminkanja za snimanja i fotografiranja za modne revije, editorijale časopisa i druge svrhe, tehnike šminkanje za potrebe televizije i filmsku šminku, te naposljetku tehnike kazališne šminke. Ove različite tehnike popraćene su teorijskim predavanjima kako bi polaznici s lakoćom savladavali nove tehnike i stekli nove vještine.

Galerija fotografija prikazuje presjek aktivnosti i raznolikosti nastave u našoj školi, a nadamo se i da je vidljiva vesela radna atmosfera.