TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Aktualno, Blog

Škola Callegari ugostila je djevojke iz agencije CROSTARS model & talent club pod vodstvom gđe Natalije Brkić na svojoj nastavi iz vizažizma. Djevojke su došle na malu školu šminkanja, što je dio njihove edukacije u proljetnom semestru škole hodanje i manekenstva koju pohađaju. Pridružile su im se i djevojke koje se kandidiraju za Kraljicu Hrvatske preko iste agencije. Edukacija u agenciji CROSTARS, osim pravilnog hodanja, poziranja i lijepog izgleda, obuhvaća i druge vještine koje trebaju posjedovati osobe koje javno nastupaju, stoga uče lijepo ponašanje, odgovornost i disciplinu, a u dogovoru sa školom Callegari organizirali smo i mogućnost da u kratko vrijeme nauče osnovne stvari iz vizažizma budući da je lijep izgled dio njihovog posla.

Škola šminkanja je zbog svojeg malog opsega bila fokusirana na pravilno nanošenje podloge, kao temelj za nanošenje boje. Predavačica vizažizma iz škole Callegari, Monika Maček, uvela je djevojke u problematiku kratkim teorijskim predavanjem o svim elementima potrebnima za nanošenje podloge. Prvo je govorila o osnovnom priboru za šminkanje, čemu služi i kako se održava. Slijedilo je objašnjavanje kozmetičkih proizvoda koji služe za nanošenje podloge za šminkanje. Objasnila je čemu služi koja vrsta podloge, pudera i bronzera, kako se matira i kako se tretira koji dio lica. Isto tako, Monika je djevojkama otkrila neke trikove zanata uz pomoć kojih se postiže mnogo bolji učinak nanošenja podloge, što je naročito važno za modele i manekenke koje idu na snimanje. Kamera ne oprašta. 

Djevojke su donijele svoje kozmetičke torbice, a naše su polaznice pregledale sadržaj i savjetovale na koji način se može poboljšati odabir kozmetičkih proizvoda i pribora. Isto tako, koristeći kvalitetan pribor i kozmetičke proizvode škole, demonstrirale su djevojkama prednosti odabira profesionalnog asortimana za šminkanje. 

Atmosfera je bila vrlo opuštena i dinamična, i gošće i naše polaznice su aktivno komunicirale, a vrijeme je proletjelo zaista vrlo brzo. Posao je odrađen na zadovoljstvo djevojaka iz agencije CROSTARS, njihove voditeljice Natalije Brkić, kao i naših polaznica i predavačice Monike.