TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Krenula je PRVA GRUPA polaznika STILISTA UREĐENJA UNUTARNJIH PROSTORA u ZADRU

Iz učionice

U petak 12. studenog krenula je naša prva grupa polaznika STILIZMA UREĐENJA UNUTARNJIH PROSTORA u ZADRU. Naime, u suradnji s učilištem FINIS, inače jednim od naših partnera s kojim smo prije 10-tak godina uspješno proveli svoj prvi projekt sufinanciran EU sredstvima – “Obrazovanjem do samostalnog poduzetništva”, naše smo programe iz područja dizajna interijera učinili dostupnima i polaznicima iz Zadra, vođeni velikim interesom kandidata iz zadarske regije.

U učionici učilišta FINIS, našu predavačicu interijera iz Callegari škole ZagrebNevenku Kršilović, dia  dočekalo je 12 polaznika velike lepeze interesa i znanja te velikog entuzijazma i visokih očekivanja. Neki su se od njih već susreli s dizajnom interijera kroz svoje poslove u turizmu i građevini, za druge je to bio prvi ozbiljan i strukturiran susret s profesijom dizajnera interijera kao prvi korak u realizaciji svojih karijernih snova, dok je za treće ovo bio početak razvoja vještina za uređenje, opremanje i dekoriranje vlastitog doma i/ili kuće za odmor posve u skladu s osobnim ukusima i potrebama. Već smo navikli na ovako šaroliki sastav naših skupina, pošto su naši obrazovni programi i nastavne metodologije podjednako interesantne i prilagođene za početnike u profesiji, kao i za one s određenim predznanjima i prethodnim iskustvom u interijerima. Nesumljivo je da će se, kao i uvijek, uz individualni pristup svakom polazniku i veliki udio mentorskog rada koji karakteriziraju naše obrazovne programe, naši predavači spremno uhvatiti u koštac i uspješno nositi s različitim predznanjima, idejama, interesima, aspiracijama i ukusima naših zadarskih polaznika. Uz arhitekticu Nevenku, korak po korak u ovladavanju projektiranja interijera stambenih prostora, polaznike će voditi i ostali predavači iz naših triju škola: naša dugogodišnja predavačica, inženjerka građevine i dizajnerica interijera Andrea Radovićarhitektica, dizajnerica interijera i NLP coach Adela Tea Binguladizajnerica interijera, produkt dizajnerica i poduzetnica Nikolina Jelić arhitektica Danira Matošić Matičević. Ova naša jaka i verzirana nastavna ekipa, kroz gostujuća predavanja u Zadru, iznijeti će idejni i teorijski dio kurikuluma, dok će naša nova zadarska predavačka snaga – arhitektica Jadranka Vdović – realizirati praktični dio kurikuluma.

Kroz dosad realizirana tri nastavna dana, naša prva grupa polaznika STILIZMA UREĐENJA UNUTARNJIH PROSTORA u ZADRU, upoznala se s osnovnim elementima koji utječu na funkcionalnost i udobnost stambenog prostora koje treba imati na umu prilikom uređivanja kao što su harmoničnost, ravnoteža i ritmičnost u prostoru, ergonomski i proporcijski zahtjevi, estetski parametri, itd. Dobili su i svoj prvi projektni zadatak projektiranja hodnika i odmah se hrabro uhvatili u koštac s tehničkim crtanjem.

Radujemo se nastavku realizacije prve godine dizajna interijera u našoj prvoj zadarskoj grupi polaznika! Veselimo se vidjeti prve gotove radove naših polaznika i svjedočiti njihovom napretku, a pogotovo onim kasnijim ozbiljnim i zrelim promišljanjima dizajna interijera stambenih prostora! Zahvaljujemo se i našem partneru – Učilištu FINIS – i veselimo se nastavku ove suradnje!