TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Na DESIGN WEEK-u u Zagrebu predstavljena nova kolekcija naše ALUMNE – MIRNE VUČEMILO

Alumni

Na nedavno održanom Design Week-u u Zagrebu naša ALUMNA, modna stilistica odjeće i dizajnerica tržišnih komunikacija, splićanka  MIRNA VUČEMILOpredstavila je svoju prvu samostalnu kolekciju pod nazivom Beige line. Ovom prilikom otkrila nam je gdje pronalazi inspiraciju, kako je prošla priprema za reviju, čime se sve u životu bavi i štošta drugo…

Draga naša Mirna, Callegarijev tim od srca Ti čestita na Tvojoj prvoj samostalnoj kolekciji!!! Reci nam detalje o tome što si predstavila na Design Week-u u Zagrebu, čime je kolekcija inspirirana, kakve si materijale koristila…?

“Na Design Weeku sam predstavila svoju  prvu samostalnu kolekciju pod nazivom Beige line. Kolekcija je inspirirana prirodom i okolinom, onakvom kakvom je ja vidim kada u svom miru prošećem gradom. Vidim zemljane tonove – otuda i prirodni materijali u tim bojama. 

Vidim i arhitekturu i umjetne materijale – otuda umjetna koža i funkcionalno remenje, kombinezoni, haljine koje se mogu nositi na više načina

Vidim i more. Iz njega proizlaze ilustracije na tkaninama. More je predstavljeno kao opuštena žena kojoj su se uši pretvorile u knjige slušajući priče kupača, kosa u drveća koja se oslikavaju u njoj, dok zvuci podmorja prolaze kroz njenu glavu, latice padaju po njenom licu, mjesec joj se spusta na glavu, a oblaci sjedaju iznad očiju. Ona je more, a sve to što je okružuje postaje dio nje.
Krojevi su, pomalo inspirirani istočno Azijskim stilom, pravilni, ali upotpunjeni s mnoštvom detalja s ciljem udobnosti i funkcionalnosti.

Najveće hvala organizatorima što sam uopće odabrana među prijavljenima i što sam dobila priliku sudjelovati na ovakvom događaju prepunom kvalitetnog sadržaja.”

Jesi li zadovoljna kako je prošlo na Design Week-u? Kakve su bile reakcije na tvoju kolekciju?

“I više sam nego zadovoljna. Uvijek može bolje i naravno da sada vidim sve što se dalo promijeniti, ali jedino tako i mogu napredovati. Zar ne?

Reakcije su izvrsne. Bojala sam se da publika neće doživjeti moj trud i rad u onom trenu kada cure izađu na pistu, da će sve to izgledati previše početnički. Ali po reakcijama se uistinu osjetilo i prepoznalo koliko sam sebe dala u sve to.”

Koliko je trebalo da se pripremiš za reviju?

“Cijelo ovo ljeto, pa i duže sam ja u toj priči. Volim kad nešto radim da to ima glavu i rep, da ima smisao i razlog. Pa tako i ova kolekcija. Ovo ljeto je bilo beige line od prvog do zadnjeg dana, uz pokoji skok u more.”