TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

LUKABU by Marina Jerant: Vjenčanice proljeće/ljeto 2016.

Alumni

Marina Jerant, priznata je hrvatska dizajnerica koja redovito izlaže na najpoznatijim modnim manifestacijama i sajmovima vjenčanja u Hrvatskoj, a neke od tajni zanata naučila je u školi Callegari školujući se u okviru našeg programa za modnog stilista i modnog kreatora.

Njezina modna kuća LUKABU upravo je predstavila novu liniju vjenčanica za proljeće i ljeto 2016. koja oduševljava notama senzualnosti i glamura. Prekrasne linije, otvorena leđa, ženstvene siluete, skupocjena čipka, seksi detalji, savršena i besprijekorna izrada već su poznati elementi ove modne kuće.

Glavna je inspiracija dizajnerici bila sama lokacija snimanja, Slama-Land Art Festival. U stvaranju kolekcije posebno se usredotočila na istraživanje novih oblika konstrukcije modela, glamuroznost odnosno individualnost svakoga pojedinog modela. Nije htjela stvoriti trendovsku kolekciju, naprotiv, nit vodilja bila joj je individualnost. Puder i nude boje podloge vjenčanica pravo su osvježenje, a stvorena je za one mladenke koje žele dodatno istaknuti svoju osobnost na pomalo neklasičan, ali ipak profinjen način.

U uloga modela pripala je našem svjetski poznatom top modelu Ani Lauri Kraljević dok je za fotografiju bio zadužen vrlo uspješni fotograf Tomislav Šilovinac. Frizuru potpisuje Ka-Studio, a za make up je odgovorna Ivana Šabanović.

Svaki se model izrađuje prema mjerama mladenke i u dogovoru s njom, stoga je moguće birati boju, tkaninu ali i dodatne detalje.

Iris Šoda