TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Letizia Zadravec, varaždinska floristica koja je mnogo više od toga

Alumni

U gradu Varaždinu nema stanovnika koji ne zna gdje se nalazi cvjećarnica Letizia. Obiteljski posao kojeg su pokrenuli Letizijini roditelji na varaždinskoj tržnici prije više od četiri desetljeća već je u djetinjstvu odredio njezin profesionalni put. Odmalena je pomagala u cvjećarnici, a s 18 godina pobijedila je na međunarodnoj izložbi cvijeća na kojoj ju je ne samo primijetio član žirija, poznati hrvatski slikar Ivan Rabuzin, nego i angažirao da cvijećem oplemenjuje njegov izložbe. I tako je krenulo njezino poslovno i kreativno putovanje koje traje i danas. Letizia Zadravec jednostavno živi estetiku cvijeća i dekoriranje prostora. Što su započeli roditelji, Letizia je podigla na još višu razinu naročito u segmentu dekoriranja vjenčanja i prostora cvijećem, pa je jedina floristica u Hrvatskoj koja ima svoje cvjećare u dva grada, Varaždinu i Zagrebu, kako bi mogla zadovoljiti potražnju klijenata.

Upravo je potražnja klijenata uzrokovala širenje brenda Letizia u još jednom smjeru. Naime, u svakom razgovoru s klijentom, pokazalo se kako prostor kojeg treba dekorirati ima neku manji ili veći problem i zahtijeva intervenciju koja bi taj nedostatak uklonila, a Letizia kao esteta i kreativka, odmah bi vidjela i rješenje. Negdje je trebalo nešto popraviti, prekriti, ili nešto prefarbati, ili nadopuniti nekim posebnim i zanimljivim komadom namještaja. Dizajn interijera logično se nadovezao na postojeće poslovanje, stoga je Letizia odlučila upisati Talijansku školu za modu i dizajn Callegari u Zagrebu i trenutno je polaznica treće godine programa Samostalni dizajner interijera – specijalist. A showroom Letizia uvrstio je u svoju ponudu posebne komade opreme za interijere, kao što su ogledala, lampe i slično.

Spoj cvjećarstva i dizajna interijera za Letiziju je potpuno prirodan. Kako bi sebi olakšala rad s klijentima i bila u stanju zadovoljiti njihove želje, jer to je osnovna premisa od koje Letizia kreće u svojem radu, uvrstila je u svoju ponudu i opremu za interijere, čime je svoj poslovni prostor pretvorila u čarobno mjesto. Svaki izloženi predmet je poseban i visoke estetske vrijednosti, a cijeli showroom je mjesto za pamćenje. Stoga ne čudi da je upravo showroom Letizia proglašen najmaštovitijim adventskim izlogom ove godine u časopisu Like, a takve je epitete dobivao i proteklih godina. U našoj galeriji fotografija možete pogledati dio raskoši i unikatnosti koje možete pronaći u showroomu Letizia u Varaždinu.