TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

ZAGREB FASHION DESTINATION 2020: Callegari službeni sponzor make up-a i Op art kolekcija Callegarijevih polaznika modnog stilizma

Aktualno

Škola Callegari  i ove je godine bila službeni sponzor make up-a na istaknutom modnom događaju Zagreb Fashion Destination koji se održao 2. i 3. ožujka u Meštrovićevom paviljonu, odnosno Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika​, kolokvijalno zvanom Đžamija.

Pod mentorstvom naših predavačica Sanje Hrstić Kuterovac i Luke Une Horvat, Callegarijeve alumne i polaznice vizažizma vrhunski su odradile makeup za cjelokupni dvodnevni modni event spremno odgovorivši na zahtjeve svakog pojedinog modnog kreatora. Prvog dana eventa naše alumne i polaznice šminkale su modele za Anovi, Mateyneira, Desing by Izabela Kečan, Dora design, Ivana Cvrlje, Anima M by Mirna Posavčić i Callegari, a drugoga dana za Identity by Igor Djuga, Bubabu design, Stolnik, Martinu Herak, Sani design, Jet Lag by Jasmina Arnautović i Mjera by Jelena Petković, pomno prilagodivši makeup svakoj pojedinoj modnoj kolekciji te stvarajući trendi, inspirativne i u fashion stilu efektne makeup lookove koji su uistinu bili svjetski i s lakoćom se moglo pomisliti da si u Parizu ili Londonu. Naše alumne i polaznice vizažizma ponovno su se pokalaze na visini zadatka u najkritičnijim momentima u backstage-u kada između dva izlaza kreatora u svega nekoliko minuta treba brzinski mijenjati lookove modela, posebice stoga što su izmjene ovoga puta bile vrlo zahtjevne i lookovi su uključivali od stavljanja crnog ruža, preko izvlačenja tuša pa sve do bojanja trepavica u razne upadljive boje. Uz prirodan i prozračan makeup look, posebno su dojmljivi bili ruževi u bojama: crna, plava, žuta i crvena, kao i šminkanje četvrtastog oblika oka u srebrnoj nijansi.

Povrh angažmana u backstagu na pripremama za modne revije, Callegarijeva alumna Emilija Kopčalić potpisala je i makeup za kampanju ovogodišnjeg Zagreb Fashion Destination-a koji se ponovno  istaknuo kvalitetom i još jednom pokazao da je središnji domaći modni događaj.

Dakako, kao i na svim dosadašnjim izdanjima ZFD-a, i na aktualnom proljetnom Zagreb Fashion Destination-a svoje su kreacije predstavili Callegarijevi alumni i polaznici modnog stilizma iz Zagreba i Splita. Inspirirani Op art-om, umjetničkim pravcem s kraja 50-ih i početka 60-ih godina 20. stoljeća u kojem se upotrebom geometrijskih obrazaca i plošnih formi stvaraju optičke iluzije te utisak pokreta ili nestabilnosti, u svojim kreacijama poigrali su se volumenom, trodimenzionalnošću, slaganjem i izradom materijala, tweedom, pepita uzorkom – točkicama, prugicama, kockicama, itd. Savjetujući se sa svojim mentoricama/Callegarijevim predavačicama modnog stilizma – Katijom Šimundić, Tinom Šarić i Anamarijom Asanović, naši dizajneri na ZFD-u/polaznici modnog stilizma pomno su razmišljali na koji način, kakvim krojem i kojim materijalima stvoriti optičke efekte karakteristične za op art, u konačnici stvorivši upečatljive kreacije koje su se svojom neobičnošću i umjetničkom inspiracijom kakva upravo priliči mjestu zbivanja – Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika​,  izvojile od ostalih kreacija koje su uz profinjenost izvedbe uglavnom naglašavale trendi i nosivu komponentu. Za svoj nastup na aktualnom izdanju ZFD-a Callegarijevi modni stilisti zaslužili su gromoglasni pljesak publike koji je potvrdio da su i ovoga puta Callegarijevi polaznici opravdali svoje sudjelovanje na velikom modnom događaju i to ravnopravno uz poznata imena hrvatske modne scene.

Čestitke svim Callegarijevim alumnima i polaznicima koji su sudjelovali za ovom modnom spektaklu, kao i njihovim mentorima! Veliki pljesak i za producenta Tončija Šundova i projekt Zagreb Fashion Destination koji je iznova u ova dva dana pokazao svoju viziju mode u Hrvatskoj, kao i za sve dizajnere koji su pokazali uistinu lijepe kolekcije na proljetnom ZFD-u! S obzirom na viđeno, možemo se samo veseliti novom, jesenskom izdanju Zagreb Fashion Destination-a!

Callegarijeve alumne i polaznice vizažizma – makeup akterice na ZFD-uLarisa Jukić, Asja Bedić, Renata Magđinski, Tihana Ledenko, Monika Žunić, Stefani Semak, Lea Zednik, Lucija Novak, Emilija Kopčalić, Ana Božić, Mirjana Režek, Elena Gečević, Iva Rukavina, Ivana Cindrić, Dorotea Hrenek, Tajana Đurec

Callegarijeve alumne i polaznice modnog stilizma – dizajnerice na ZFD-uKarla Musladin, Štefica Bedeniković Vučetić, Vesna Katić, Ivana Klapšić, Nino Radošević, Marina Glavinić i Maria Birin

Frizure ugodno i veselo društvo našim vizažisticama u backstageu: frizeri iz Loreal-a

Sponzori ogledala s rasvjetom: tvrtka Wugform

Fotografije: Antonio Stipinović