TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Zadarski Design District Limited Edition – sretni spoj izložbe i edukacije

Aktualno

Ove godine se, nakon Dubrovnika i Rovinja, i u Zadru prvi put održao sajam namještaja i dizajna interijera Design District Limited Edition. Sajam je na dva dana, 24. i 25. ožujka 2023., ugostio hotel Kolovare, a naši polaznici prve i druge godine Dizajna interijera iz Zadra, kojima su se pridružili kolege iz Splita i Zagreba, posjetili su sajam sa svojim predavačima. Sajam u organizaciji tvrtke Hrvatski interijeri d.o.o. namijenjen je arhitektima, dizajnerima i stilistima interijera, a bavi se opremanjem turističkih, javnih i privatnih prostora.

Za polaznike škole Callegari izlagači su održali kratke prezentacije i pružili informacije o načinu suradnje s dizajnerima interijera, novim proizvodima i uslugama, kao i tehničkim i estetskim karakteristikama proizvoda. Nadalje govorilo se i o mjestima ugradnje, načinu održavanja, te asortimanu ponude, a naši su polaznici imali priliku postavljati pitanja s pozicije dizajnera interijera, što predstavlja dragocjeno iskustvo za budućnost.

Osobito nam je zadovoljstvo bilo susresti naše bivše polaznike u svojstvu izlagača ili kao profesionalce koji su dali na Design district Zadar, kako bi ostvarili poslovne kontakte, pronašli opremu i namještaj i materijale za svoje projekte. Jako nas je razveselio susret s Lorenom Leticom, našom bivšom polaznicom, a sada zaposlenicom tvrtke AADI KONCEPT d.o.o. koja je na sajmu prezentirala outdoor namještaj ove tvrtke.

Osim izložbenog dijela renomiranih ponuđača namještaja i opreme, na sajmu se održao stručni skup pod naslovom „Novi trendovi u opremanju interijera – turistički, uredski i privatni objekti“. Skup je pobudio veliko zanimanje naših sadašnjih i bivših polaznika. Osim niza predavanja iz struke, u ležernoj atmosferi se razgovaralo o statusu struke, kao i o organiziranju struke kroz neki od vidova institucionalnog organiziranja. Nadalje, diskutiralo se o problemima u svakodnevnom poslovanju dizajnera interijera, pravima i obvezama stručnjaka. Osim toga, pokrenuti su i prijedlozi za izradu ciljanih svrsishodnih aplikacija ili alata koji bi hrvatskim dizajnerima interijera, produkt dizajnerima i proizvođačima namještaja olakšali i ubrzali izmjere, projektiranje i prikazivanje kvantifikacijskih elemenata projekta. Prijedlozi prisutnih dizajnera i njihovo viđenje rješavanja izazova struke početak su budućeg organiziranja svih stručnjaka u cilju kvalitetnijeg rada, postizanja adekvatnog statusa i zaštite prava dizajnera interijera.

Posjeta Design Districtu bila je prekrasno, ali i vrlo korisno iskustvo za naše polaznike, a bila je ovo i lijepa prilika za upoznavanje i susret naših polaznika iz Zadra, Splita i Zagreba. Zahvaljujemo organizatoru tvrtki Hrvatski interijeri doo, posebno gđi Tatjani Kos na odlično organiziranom i malo drugačijem Design Districtu 2023 u Zadru!

Fotografije:

Arhiva Callegari škola

https://egradnja.hr/vijesti/arhitektura-i-dizajn-interijera-prozimaju-se-od-prve-skice-309