TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Salone del Mobile.Milano 2023 – Međunarodni sajam namještaja u Milanu

Aktualno

Od danas, 18. travnja pa do 23. travnja Milano je središnje mjesto u svijetu za industrije koje se bave opremanjem unutarnjih i vanjskih prostora svih namjena. Od petka 21. travnja sajam je otvoren za sve studente dizajna i srodnih područja, dok će u subotu i nedjelju biti otvoren i za publiku. Sajam je ove godine okupio 1962 izlagača, a uz proizvode, sajam nudi i mnoštvo kulturnih događaja, izložbi i instalacija, radionica i razgovora sa svjetski relevantnim dizajnerima i stručnjacima.
Uz glavnu Međunarodnu izložbu namještaja (Salone del Mobile.Milano) na kojoj se mogu pogledati proizvodi koji će diktirati trendove, svake godine tu je i bogati popratni program kao što je Međunarodna izložba pokućstva i opreme (Salone Internazionale del Complemento d’Arredo), zatim Workplace3.0 – inovativna izložba koja se bavi dizajnom i novim tehnologijama u osmišljavanju radnih prostora, kao i S.Project – izložba dizajnerskih i dekorativnih predmeta koja prate trenutačne zahtjeve na tržištu, poštujući evoluciju interijera i eksterijera, te na taj način nadopunjuju ostale programe sajma.
Nadalje, veliko međunarodno događanje je SaloneSatellite, budući je fokusirano na dizajnere mlađe od 35 godina kojima se upravo ovdje pruža prilika ulaska na tržište putem predstavljanja svojih radova. Ove je godine okupljeno 550 mladih dizajnera iz 31 zemlje, a uključeno je i 28 škola i fakulteta za dizajn. Tema ovogodišnje izložbe je Škole i fakulteti dizajna / IZGRADNJA NEMOGUĆEG Proces, progres, praksa. Unutar ove teme, dizajneri su svojim radovima odgovorili na pitanje Dizajn: KAMO SI KRENUO? Izuzetno aktualna tema, naročito u svjetlu trenutačne globalne situacije!
Ove godine se održava i izuzetno posjećena bijenalna izložba svjetla Euroluce koja uvijek oduševi svojim atraktivnim svjetlosnim instalacijama i pričama iza njih. Uz standardnu ponudu noviteta u rasvjeti za sve namjene, ovogodišnje svjetlosne instalacije pod nazivom Grad svjetla povezuju paviljone i osvjetljavaju put posjetiteljima podsjećajući na uličice tradicionalnih talijanskih gradića.
Naši polaznici programa za dizajn interijera svake godine posjećuju Međunarodni sajam namještaja u Milanu jer smatramo da je to izvrsna prilika vidjeti novo i inovativno na globalnoj razini, kao i doživjeti atmosferu na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova u industriji. Slijedi foto galerija sa sajma u Milanu.

Fotografije:
https://www.salonemilano.it