TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Salone del Mobile Milano 2019

Aktualno

Svi kreativci svijeta okupili su se od 9. do 14. travnja na 58. Milan Design Week-u. Uz pregršt pionirskih projekata, revolucijalnih suradnji i najboljih izložbi u središtu Milana škola Callegari tradicionalno je posjetila Salone del Mobile Milano 2019.
Preko 380 000 posjetitelja iz 180 država ove je godine uživalo u predstavljanju trendova od preko 2000 izlagača u 14 paviljona. Spojem tehnologije i kreativnosti prikazani su najnoviji trendovi u svijetu dizajna. Kao i svake godine sajam Salone del Mobile ugostio je i nekoliko izložbi posvećenih potkategorijama dizajna interijera kao što su
EUROLUCE bijenale rasvjete gdje je pokazan sav tehnološki i dizajnerski napredak kroz unutrašnju, vanjsku, stambenu, komercijalnu i dekorativnu rasvjetu;nMeđunarodna izložba accessories-a;nWORKPLACE 3.0 – posvećen radnom prostoru;nSaloneSatellite – izložba za mlađe od 35 godina koji se probijaju u svijetu dizajna;ni S.PROJECT – potpuno nova platforma pogleda na arhitekturu i interijer.
Tradicionalno ovaj sajam nam daje uvid u trendove koji će se provlačiti kroz arhitekturu i interijere sljedećih godinu dana. Neki od njih su i
Održivost i cirkularni dizajn nEkološka osviještenost inspirira dizajnere na upotrebu i prenamjenu materijala kako bi mu se dao novi život i značenje. Ovaj trend je poznat već duže vrijeme, no sigurni smo da će od ove godine biti uobičajena praksa u svim projektima. ​
Revitalizacija 80-ihnKao i u modi, tako i u dizajnu interijera vraćaju se živahne neonske boje i bogati tonovi dragulja geometrijskih otisaka, mjedi, stakla i ogledala u suvremenom duhu koji prostorima daju dašak boje.
Ručni radnKao oštru suprotnost elegantnim i sofisticiranim komadima namještaja mogli smo vidjeti grube ručno rađene skulpture i uporabne predmete od prirodnih materijala kao što su drvo i kamen.

Zaobljeni dizajn

Cvjetne tkanine i tapete

Velika atrakcija na sajmu ove godine bila je zanimljiva instalacija Alessandra Colomba i Davidea Rampella pod nazivom
De-signo Umjetnost talijanskog dizajna prije i poslije Leonarda koja pokazuje da Vincijev pristup arhitekturi i dizajnu kao počast 500. godišnjici smrti Leonarda da Vincija.
Ostalo sa Salone del Mobile 2019 pogledajte u galeriji