TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

“RED ALERT” Callegarijevih polaznica na RIJEČKIM STEPENICAMA

Aktualno

Naše polaznice Modnog stilizma i Konstrukcije odjeće – modelizma raskošnim, upečatljivo crvenim, kreacijama predstavile su se na ovogodišnjim 14. Riječkim stepenicama – jednom od vodećih modnih događanja i ljetnih evenata u Hrvatskoj

Crvena se smatra bojom strasti, ženske snage i neprepuštanja i kao takva je upečatljiva i pamtljiva. Crvena boja popravlja raspoloženje i svaku odjevnu kombinaciju čini posebnom, makar uz samo jedan crveni detalj ili crveni ruž. A kad je crveno od glave do pete, to je eksplozija ljepote. Kolekcija naših polaznica naglašava ženstvenost i glamuroznost, želju da u nekom idealnom svijetu svaki dan bude prilika za odjenuti ono što inače čuvamo za „posebnu priliku“.

Pored škole Callegari, modne kreacije i modne dodatke za sezonu jesen-zima 22./23. predstavili su Showroom AntonelaMax Mara, učenici Srednje trgovačke i tekstilne škole iz Rijeke, Kalisi designMondo Uomo, brand LA TRAMP, Infinity design i Ghetaldus Rijeka te pod Udruženjem obrtnika Rijeka kao krovnom organizacijom: My Leather story – Patrizia SertićLilium – Suzana MužićButik Rival – Senka MitrovićCode by Botun – Duška RadotovićEla obrt za krojačke usluge – Sandra Jamić i Salon Dajana – Dajana Hlača.

Kreacije su nosile aktualna Miss Universe Hrvatske 2022. Arijana Podgajski, bivša missica Mia Rkman, voditeljica Elena JungMiss Zagreba Lucija Begić, modna influencerica Antea Valenta,Kraljica Hrvatske Ema Gračan,Donatella Meden, francuskinja hrvatskih korijena koja se ove godine plasirala u najljepših deset na prestižnom izboru za Miss Francuske 2022. inekadašnji Mister turizma svijeta Phillip Kleva. Voditelj programa bio je Davor Garić, a event se odvijao u vizualno dojmljivom i dobro poznatom ambijentu u čijem je podnožju Korzo – centralna riječka pješačka zona i hotel Bonavia.

Osim svojom vizualnom upečatljivošću i dojmljivošću postignutom crvenom bojom i volumenom materijala, predstavljene kreacije naših polaznica odlikuju se i kvalitetom i složenošću krojeva te visokom razinom izrade. Sve u istoj boji i tonu, a opet svaka drugačija i jedinstvena, ove su haljine djevojkama i ženama pružile pregršt inspiracije i niz izvedbi za “baš onu” haljinu koju bi željele imati u svom ormaru, kako za one “posebne” prilike, tako i za one svakodnevne dane u kojima se osjećaju posebno ženstvenima i odvažnima.

Callegarijeve polaznice koje su se predstavile svojim kreacijama na reviji: IVANA BOLKOVIĆ, VERA JELENOVIĆ, LJILJANA MARINKOVIĆ, SANELA KRASNIĆ, NATALIJA SKENDROVIĆ, VERICA MILOŠEVIĆ, NIKOLINA KOŽARIĆ

Mentorice: naše predavačice Danijela Malinarić Biljana Majetić Krkalo

Modnu reviju možete pogledati na sljedećem linkuhttps://youtu.be/Fa-hoCbOlqg