TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

POLAZNICE PROGRAMA VIZAŽIST U ZAGREBU, RIJECI I SPLITU NA TERENSKOJ NASTAVI

Aktualno

U školama Callegari u Zagrebu, Rijeci i Splitu nastava je u punom jeku. Naše polaznice programa osposobljavanja VIZAŽIST imaju mnogo posla u učionicama, ali i izvan njih. Na uvodnim predavanjima polaznice su naučile osnovne pojmove vezane uz zanimanje vizažist, stručnu terminologiju potrebnu za profesionalne obavljanje posla, ali i značajke i zahtjeve drugih profesija koje su usko vezane uz vizažizam u različitim poslovnim situacijama. Radi se o kozmetičarima, dermatolozima, fotografima i frizerima ili stilistima kose. Sve su to važni akteri u poslu jednog vizažista kako bi rezultat bio profesionalan i kvalitetan. A da stvar ne bi ostala samo na razini teorije, poveli smo polaznike na izvanučioničku nastavu.

Posjetili smo specijaliziranu parfumeriju M.A.C. Cosmetics u Zagrebu koja nudi isključivo proizvode za profesionalno šminkanje. Voditeljica poslovnice Nikolina Nisić predstavila nam je novitete u ponudi i objasnila po čemu se proizvodi M.A.C. razlikuju od drugih kozmetičkih proizvoda, naročito od kozmetičkih proizvoda široke potrošnje kakvi se prodaju u drogerijama. Istaknula je specifične značajke određenih artikala u ponudi, koji mogu biti od velike koristi polaznicama u budućoj profesiji. Naravno, polaznice su tijekom prezentacije isprobavale sve predstavljene proizvode kako bi se same uvjerile u kvalitetu o kojoj se govorilo. Izlaganje je bilo izuzetno elokventno i dinamično, a sadržaj koristan, s mnogo savjeta za praktičnu upotrebu. Treba napomenuti da naše polaznice programa Vizažist imaju 20% popusta za kupovinu proizvoda U parfumeriji M.A.C. Cosmetics u Ilici 7 u Zagrebu. Veselimo se novom posjetu poslovnici M.A.C. Cosmetics!

Riječke polaznice su u sklopu predmeta Dermatologija posjetile Estetski centar Krinea koji već dugi niz godina predstavlja omiljeno mjesto Riječankama za tretmane ljepote. Tretmani se provode s najnovijim tehnologijama i na izuzetno kvalitetnoj razini, a posebna vrijednost centra je njihova spremnost na stručne edukacije za sve profesije usko vezane uz industriju ljepote. Iz tog razloga je voditeljica škole Callegari u Rijeci Maja Matejčić Mrvčić odvela polaznice programa u Krineu, gdje su detaljnije upoznale dvije vrste tretmana. Voditeljica centra Vedrana Alilović predstavila je HydroART uređaj za tretiranje lica koji u sebi sadrži sedam različitih vrsta tretmana za čišćenje i pomlađivanje lica, a vlasnica centra Kristina Božić predstavila je tretman s biljkama Green Peel Fresh Up, prirodnu dermoabraziju, koju su polaznice mogle isprobati tijekom posjete. Posjeta Estetskom centru Krinea dragocjeno je iskustvo jer su polaznice imale priliku upoznati i isprobati najnovije tehnologije tretmana lica, a to znanje mogu primijeniti u svojem budućem poslu na zadovoljstvo klijenata.

Predmet Kozmetologija bavi se utvrđivanjem tipa kože i odabirom potrebnih proizvoda i rutina za održavanje kože lica, vrata i dekoltea. Nadalje, uči se o pravilnoj pripremi lica za nanošenje šminke i odgovarajućim rutinama kako bi koža ostala što duže mlada i blistava. Nakon teorijskog dijela u obliku prezentacije u učionici, za splitske polaznice je organizirana terenska nastava u parfumeriji Fabuspot u Joker Centru kako bi naučeno gradivo prošle i u praksi. To je od izuzetne važnosti, jer je sasvim drukčije isprobati na vlastitoj koži što je naučeno na prezentaciji. U parfumeriji su iskusne dugogodišnje zaposlenice pomogle polaznicama utvrditi njihov tip kože i što im nedostaje u rutini za postizanje njegovanog izgleda. Uz pomoć posebnog uređaja dobili su se točni podaci o teksturi, vlažnosti i hiperpigmentaciji kože. Slijedilo je testiranje različitih krema kako bi se upoznale teksture i razlike po tipovima kože. Posebno se obratila pažnja na važnost korištenja SPF-a u rutini. Druženje je bilo zabavno i korisno, a polaznice su naučile mnogo korisnih stvari na zanimljivi način.

Naš sveobuhvatni program osposobljavanja VIZAŽIST raznolik je i nije ograničen na učionicu. Terenske nastave ovakvog tipa trudimo se organizirati što češće i uvijek s relevantnim tvrtkama. Tako polaznici tijekom školovanja prolaze kroz različita stvarna iskustva izvan učionice, a to ih priprema za buduću profesiju na najbolji mogući način. Stoga ne čudi da imamo mnogo bivših polaznika koji su danas relevantna imena u profesiji vizažizam.

Fotografije arhiva škole Callegari, Extravagant i Estetski centar Krinea