TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Ovjenčaj me vječno

Aktualno

OVJENČAJ  ME  VJEČNO: Vjenčanice – trendovi i kako odabrati prikladnu
Svake se godine u modnim trendovima ponudi neki novitet, no kako volimo reći, moda je mijena te kruži i s druge strane; često se modni detalj ili motiv ponavlja iz godine u godinu.
Trendove u vjenčanicama dizajneri su već najavili krajem prošle godine, a sada su se, nakon nekoliko održanih sajmova, trendovi i potvrdili… Dok su prije bile moderne raskošne, bogate, teške  i gotovo kićaste vjenčanice, s  mnogo slojeva tila i teških materijala, stižu nam promjene koje se ogledaju u jednostavnijim, elegantnijim linijama i prisutnošću neformalnijih kombinacija. Minimalizam i jednostavnost odlika su vjenčanica u  2019. godini.
Među najpopularnijim modelima su udobne i jednostavne vjenčanice u kojima dominira mlada; vjenčanica u kojoj mlada uživa biti svoja, opuštena, vesela  i ležerna.
Najčešće su romantične vjenčanice izrađene od laganih svila i finog tila ukrašenog našivenom čipkom i sitnim šljokicama. Često se bijela boja zamjenjuje šampanj bojom i finim tonovima pastelno bež boje.
Osim površine razigrane u 3D čipki, vjenčanice se ukrašavaju lepršavim perjem ili kristalićima. Upravo ovi detalji čine jednostavne i elegantne linije vjenčanica posebnima.
Za žene koje žele vizualno izdužiti vrat preporuča se odabir dubokog V izreza, a za one koje trebaju naglasiti ramena svakako se preporučuju lepršavi volani, puf rukavići ili motivi našiveni na naramenicama u 3D čipki. Kako biste istaknuli struk i dodali bokove, možete oko pojasa našiti trake od lepršavog perja ili eko krzna. Lijepo poprsje istaknite spuštenim ramenima i dubokim dekolte otvorom.
Želite li pak sakriti ramena, u modi su lagani prozračni plaštevi ili kraće pelerine.
Želite li zablistati u neformalnijoj vjenčanoj kombinaciji, svakako savjetujemo jednostavne bijele ili bež kombinezone te komplete od otkačenih dugih suknji od tila i minimalističkih topova s tankim naramenicama.
U svakom slučaju, vjenčanica mora isticati vašu osobnost, ono najbolje od vas i omogućiti vam da zablistate punim sjajem.
U skladu s novim trendovima, Callegarijevi polaznici Modnog dizajna predlažu vam nekoliko varijanti…
Izvor slika: Pinterest i Callegari