TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Novo! Program Klasične i korektivne tehnike šminkanja uz sufinanciranje vaučerom HZZ-a

Aktualno

Hrvatski zavod za zapošljavanje uvrstio je u svoju ponudu vaučer temeljem kojeg je moguće ostvariti povoljniju cijenu školovanja za program Klasične i korektivne tehnike šminkanja u školi Callegari. Ovaj program traje 6 mjeseci, a po završetku se upisuje u e-radnu knjižicu kao mikrokvalifikacija pod istim nazivom. Program omogućava samostalno obavljanje poslova šminkanja uz pomoć navedenih tehnika.


Želimo istaknuti da škola Callegari nudi dodanu vrijednost u obliku korištenja vrhunske profesionalne kozmetike i pribora za šminkanje, čime smo povećali kvalitetu ishoda programa. Radi se o brendovima MAC, Jane Irendale, Max Factor, Kryoline, Make Up Forever, Inglot, Artdeco… Ova razlika polaznicima omogućava isprobavanje i testiranje visokokvalitetnih i skupih proizvoda već za vrijeme školovanja, što će im kasnije uvelike olakšati odabir kvalitetnog materijala i pribora za rad, ali i upoznati s razlikama između proizvoda za šminkanje namijenjenih masovnim potrošačima i profesionalnih proizvoda za šminkanje kakve koriste vizažisti u svojem poslu. Škola Callegari smatra da je kvaliteta sadržaja nastave neodvojiva od kvalitete materijala s kojima se na nastavi radi, stoga smo se pobrinuli svojim polaznicima osigurati vrhunske profesionalne marke kozmetike i pribora kako bi što lakše postigli profesionalnu razinu djelovanja i rada s klijentima u budućnosti. Nadalje, za vrijeme pohađanja ovog programa polaznici će imati priliku šminkati na relevantnim događanjima u segmentu ljepote, rame uz rame s profesionalcima, čime stječu dragocjeno iskustvo kako ova profesija izgleda u stvarnosti.


Program u svojem teoretskom dijelu obrađuje relevantne termine vezane uz pojam vizažizam, povijest stilova šminkanja kroz 20. stoljeće, kao i današnje trendove, uz teoriju boja i upoznavanje s različitim vrstama kozmetičkih proizvoda i pribora. U praktičnom dijelu, podučava se cijeli proces pripreme kože lica za šminkanje, uz uvažavanje značajki oblika lica i tipa kože modela, kao i stanja kože u odnosu na životnu dob i druge faktore. Uz poštivanje higijenskih mjera i mjera zaštite na radu, polaznici uče pravilno rukovati priborom za šminkanje, a središnji aspekt programa je kreativno izražavanje polaznika kroz proces šminkanja. Dobra ravnoteža tehnike i imaginacije čini ovaj program izuzetno atraktivnim i u konačnici vrlo korisnim. Postoji mnogo situacija za koje su potrebne usluge šminkanja, od privatnih manjih ili većih proslava i okupljanja, do velikih događanja ili snimanja za različite svrhe. Stoga smatramo da je program Klasične i korektivne tehnike šminkanja vrlo koristan i upotrebljiv, a povoljnost sufinanciranja putem vaučera HZZ-a sasvim sigurno pomaže zainteresiranim osobama odlučiti se na ovaj korak. Velika prednost za polaznike programa u našoj školi je i mogućnost nastavka obrazovanja na našem jednogodišnjem programu osposobljavanja Vizažist, u sklopu kojeg mogu steći daljnje vještine i znanja iz filmske i kazališne šminke, te specijalnih efekata uz priznavanje dijela kojeg su već odradili tijekom programa mikrokvalifikacije.

Fotografije: Antonio Stipinović, arhiva škole

Fotografije Antonio Stipinović, arhiva škole