TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Nova Kraljica Zagreba je izabrana!

Aktualno

U ponedjeljak 13. svibnja 2024. u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski održalo se natjecanje za Kraljicu Zagreba 2024. Jedanaest finalistica iz Zagreba i okolice predstavile su se publici u četiri različita izdanja. Djevojke su nosile raskošne vjenčanice i prekrasne svečane haljine koje je osigurao salon vjenčanica Nikolina, zatim kupaće kostime modne marke Pletix i naposljetku kreacije modnog dizajnera Zorana Aragovića koji stoji iza modne marke BiteMyStyle. Cipele je osigurala poznata austrijska modna marka Högl. Za besprijekoran izgled djevojaka zaslužni su beauty salon Lenarys i Talijanska škola mode i dizajna Callegari.

Osim u službenom dijelu predstavljanja djevojaka, brojna publika mogla je uživati i u zanimljivom popratnom programu. Glazbeni dio programa upotpunili su Vlado Kalember i grupa Feminnem, a posjetitelji su mogli uživati u aperitivima Incanto Fruit Wines i delicijama pršutarne Drniška tradicija. Nisu izostale ni nagrade koje su osigurali pokrovitelji Kanaan, novozelandska organska kozmetika Lemon & Beaker, austrijski brend Högl, Iločki Podrumi, Zlatarna Dodić, Nikolina Wedding Store, Semark, Poliklinika Rotim, Poliklinika Veir i kozmetika Feniks.

Odlukom ocjenjivačkog žirija, ovogodišnja Kraljica Zagreba je Lanett Whitney koja je osvojila najviše simpatija među članovima žirija i ona će predstavljati Zagreb na izboru za Kraljicu Hrvatske u rovinjskom hotelu Lone 26. studenog ove godine. Antea Matić je osvojila titulu Prve princeze, Anita Božić Druge princeze, a još je nekoliko djevojaka okrunjeno titulama, pa je tako Kraljica osobnosti Korina Sviben, Kraljica fotogeničnosti Gloria Navarro Copa, Kraljica medija Mila Brigljević i Kraljica elegancije Matea Vlašić.

A kako je bilo iza pozornice gdje su naše vizažistice šminkale natjecateljice ispričala nam je predavačica Monika Maček koja se pobrinula da posao bude odrađen kvalitetno i vrhunski: „Već tradicionalna suradnja Kraljice Hrvatske i škole Callegari odlično je iskustvo za naše vizažistice početnice. Iako sam za vrijeme inicijalnog razgovora s polaznicama o sudjelovanju na ovom događanju imala osjećaj da je prisutna prilična nervoza, nakon dolaska u backstage u kratko vrijeme su se opustile i udomaćile. Uz moje vodstvo i upute oko organizacije rada sve kandidatkinje su bile spremne već za prvu generalnu probu. Za ovo događanje, vizažistice su radile nešto glamurozniji i intenzivniji makeup budući da se radi o hodanju po pisti osvijetljenoj jakim reflektorima, upečatljivim odjevnim kombinacijama i potrebom da se maksimalno naglasi ljepota natjecateljica. Naravno, šminka je prilagođena svakoj pojedinoj natjecateljici u skladu s njezinim crtama lica, kao i s bojom večernje haljine koju je nosila. Nakon završenih prepravaka i uređivanja, bilo je vrijeme za odijevanje kandidatkinja prije izlaska na pozornicu. U ovom dijelu vizažistice su se upoznale s još jednim poslom vizažista, a to je mazanje tijela kremom i dodavanja sjaja na ključne kosti, ramena i noge. Sada su kandidatkinje bile spremne izaći pred ocjenjivački žiri i publiku, a mi smo uživali u ubrzanoj dinamici iza pozornice koja nastane na ovakvim događanjima.“

Zaključit ćemo ovaj tekst još jednom izjavom Monike Maček: „Ovim putem bih se kao voditeljica vizažistica željela zahvaliti svim polaznicama na odazivu i spretnosti, voditeljici programa Kraljica Hrvatske gospođi Nataliji Brkić na povjerenju, kao i našim dragim kandidatkinjama na strpljenju i divnoj suradnji.“ Škola Callegari se pridružuje zahvali, a gospođi Nataliji Brkić i cijeloj direkciji Kraljice Hrvatske želimo uspješan izbor za Kraljicu Hrvatske u Rovinju!