TALIJANSKA ŠKOLA MODE I DIZAJNA

Naši polaznici DIZAJNA INTERIJERA posjetili su ADRIATIC GASTRO SHOW

Aktualno

Od  01. do 04. veljače 2023. godine, u splitskoj Spaladium areni​,  po 8. se put održao međunarodni festival gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show.  Adriatic Gastro Show  najveća je i najkvalitetnija HORECA sajamska manifestacija u regiji koja ugošćuje najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma te tvrtke iz sfere ugostiteljstva i opremanja prostora. Naši polaznici Dizajna interijera sa svojom predavačicom posjetili su sajamski segment posvećen interijerima te dobili korisne kontakte i informacije o novitetima na tržištu u opremanju prostora.

Jako poučno i edukativno predavanje o novitetima u svijetu interijera, novim materijalima, bojama, teksturama i načinima obrade te aktualnim hit modelima namještaja polaznici su zaokružili na prezentacijskom prostoru Prima namještaj gdje ih je dočekala ljubazna Ines koja im je predstavila sve novitete iz Prime te ih upoznala s novim tehnologijama izrade  namještaja te katalozima boja i dimenzija u opremanju prostora.

Preko 25 godina iskustva s tekstilom u opremanju brodova, restorana, apartmana i domova, tvrtka Textor nesebično je podijelila svoje iskustvo i znanje s našim polaznicima. Na njihovom prezentacijskom prostoru upoznali su novitete iz svijeta tekstila te njihovu široku primjenu. Na što obratiti pažnju pri opremanju prostora domova i kojih se uvjeta pridržavati pri opremanju javnih prostora, objasnili su nam ljubazni Toni i Diana koji su naglasili da Textor stoji iza svojih dizajnera i arhitekata što se tiče tehničke podrške i razrade samih projekata.

Magiswall, vodeći brend za zidne tapete, uveo nas je u svijet šarolikih zidnih tapeta. Janja nam je ljubazno objasnila razlike između pojedinih tehnika obrade samih tapeta, kao i njihovu primjenu u interijerima. Posebni naglasak je bio na vodootpornim tapetama i njihovoj primjeni unutar vlažnih prostora kao što su kuhinja i kupaonica. Uz dizajnirane tapete i već ponuđenu ponudu tapeta, vjerujemo da će svatko naći kutak za „udomiti“ jednu od tapeta.

Naša bivša polaznica, Renata, kroz prezentaciju tvrtke Baregel, upoznala nas je s profesionalnim kuhinjama i hladnjačama koje se koriste u restoranima, slastičarnicama i ugostiteljskim objektima i počastila nas ukusnim sladoledima koje sami proizvode.

Veliko hvala našim partnerima na izdvojenom vremenu i kvalitetnim predavanjima koje su ovom prilikom ponudili našim polaznicima! Svakako se veselimo budućoj suradnji!

Vaša Callegari – talijanska škola mode i dizajna